Vízió Európáról – hír Augsburgból

A május eleji HOPES konferencia (az európai imádság házak vezetőinek találkozója) után Johannes Hartl a keddi munkatársi imát (az egyetlen a héten, amikor minden munkatárs együtt imádkozik) beáldozta egy beszámolóért, mert az előtte való héten annyi stratégiailag fontos dolog történt, hogy szerette volna mindannyiunkkal megosztani. Most az ott elhangzottaktól és a HOPES-on szerzett benyomásaimról szeretnék írni.

Már a HOPES elején érkezett a hír, hogy az Augsburgi Imádság Háza éppen túl van a “10 éves vízió” összeállításán, és az ekkor kapott látás erősen összecseng azzal, amit a HOPES hetében Svájcban tartott Keresztény szolgálatvezetők európacsúcsán Johannesék kaptak. Erről a találkozóról sok szó esett a HOPES-on is.

Mielőtt a konkrét vízióról írnék, a svájci találkozó hátteréről és résztvevőiről pár szó: Keresztény szolgálatvezetők, akik vagy európaiak, vagy ide hívja őket az Úr szolgálni, gyűltek össze, hogy együtt imádkozva keressék a kontinens ébredésének útját. Johannes a résztvevőkről nagyon sokat mesélt. Európa legnagyobb evangéliumi (pünkösdi jellegű) gyülekezeteinek vezetői közül többen, a Bethel gyülekezetből (óriásgyülekezet Kaliforniában) Paul Manwaring és Ben Fitzgerald (Ő masszívan benne van az Awakening Europe-ban is), egy ázsiai szolgálatvezető, akinek a szolgálata évi 250.000 megtérőt gyümölcsözik, Heidi Baker Mozambikból (több ezer gyülekezet alapítója, sok vak és süket gyógyul meg a szolgálatában), Daniel Kolenda (Reinhard Bonnke utóda, az ő szolgalatuk már 75 millió megtérést hozott Afrikában) és több “hálózati ember”, akik a szervezés területén szolgálnak. Johannes szerint, ha van valaki aki képes az ébredés “kirobbantására” Európában, akkor ők olyanok.

A VÍZIÓ:

Az első pont, hogy a következő 10 évben 100 millióan térnek meg Európában.

Ez olyan látás, amiben együtt részesültek (kb. 30-an voltak a svájci találkozón) és ahogy ők fogalmaztak “hitük van rá”.

Az utóbbi időben nagyon sok helyről az a prófécia érkezik, hogy itt van Európa ideje, Isten most nagy dolgo(ka)t visz véghez itt nálunk. és sok nagy léptékű szolgáló fordul a kontinens felé, akár figyelemmel és imával, akár konkrét szolgálattal (többen ide is költöznek).

A bevándorlási hullám és az elmuszlimosodás fenyegetése olyan dolgok, amiket az Úr tudatosan enged meg, mert használni szeretné a kialakult helyzetet és magukat a muzulmánokat is a kontinens felébresztésében. A közel-keleti válságövezetben rengetegen térnek meg Jézushoz a muzulmánok közül (százezres-milliós nagyságrend), és sokan vannak, akik készek Európában evangelizálni az itteni bevándorló tömeget. Egy egyiptomi üzletember épp most vett meg egy komplett kolostort München mellett, hogy legyen hol kiképezni ezeket a testvéreket.

A muzulmán emberekből az emberfélelem szinte teljesen hiányzik, viszont az Istenfélelem nagyon erős (a muzulmán hit nagyrészt erről szól). Ha ők megtérnek, a saját életük mint önálló entitás nem igazán létezik számukra, mert alárendelik magukat Jézusnak mint korábban a családnak, törzsnek és Allahnak. Ha ők ezzel a mentalitással evangelizálnak, új dimenziók nyílnak meg.

Fontos volt még, hogy a svájci találkozón jelenlevők egységesen meg vannak győződve,hogy

az európai ébredés a Katolikus egyházzal együtt fog zajlani, nem pedig ellene.

Volt több prófécia a bronz kapuk kinyílásáról (Iz/Ézs 45,2) ami nem csak szimbolikus, mert a Vatikán egyik főbejáratát is így hívják…

Évente kb. 1000 templomot bontanak le vagy építenek át valami mássá (pl. mecsetté), logikus lesz, hogy ezeket mégis tartsa meg a katolikus vagy más történelmi egyház, mert szükség lesz rájuk, ha ilyen sokan térnek meg. Volt ilyen kép is, hogy a székesegyházak megtelnek dicsőítő fiatalokkal.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2016. június 19.