Tucker Carlsont most a fogamzásgátló tabletta zavarja, nézetei „gyökeresen megváltoztak”

Tucker Carlsont most a fogamzásgátló tabletta zavarja, nézetei „gyökeresen megváltoztak”

(LifeSiteNews) – Tucker Carlson elismerte, hogy a fogamzásgátló tablettával kapcsolatos nézetei „radikálisan megváltoztak” egy hosszú videóinterjú során, amelyet Dr. Casey Means egészségügyi aktivistával készített, aki azt mondta, hogy „a tabletta” volt az első olyan gyógyszer „valaha”, amelyet az emberek „pár hétnél tovább szedtek, és nem gyógyította meg azonnal a problémát.”

Más szóval, a „tabletta” volt a gyógyszeripar első olyan terméke, amely az amerikai lakosság egy részét hosszú távon vásárlóvá tette, átirányítva a profitéhes ipar túlnyomó többségének figyelmét a gyógyításról a betegségek „kezelésére”, ami sokkal jövedelmezőbb törekvés a Big Pharma [nagy gyógyszergyártók] számára.

A Big Pharma célja nem a gyógyítás, hanem a betegként megtartás, miközben menedzseli az egészségügyi állapotodat. Az ipar átalakítása pedig a hormonális fogamzásgátlókkal kezdődött 64 évvel ezelőtt.

„A krónikus betegségek gyógyszerei 1960 előtt nem léteztek” – jegyezte meg Means. „Az orvosi projekt nulla százaléka irányult a krónikus betegségekre.”

„Az első a fogamzásgátló tabletta volt” – mondta Means, hozzátéve, hogy ez volt az első olyan tabletta, amelyet néhány hétnél tovább szedett az ember, és amely nem gyógyította meg azonnal a problémát. „Soha!”

„Ma a kiadások 95%-át a krónikus állapotokra fordítják, mert ez a rendszer rájött arra, hogy az antibiotikumokkal és a különböző orvosi innovációkkal, amelyek segítettek megnyerni a II. világháborút, a kialakult bizalmat a krónikus állapotok felé irányíthatják” – magyarázta.

A „krónikus” nem jelent veszélyes vagy életveszélyes állapotot; egyszerűen olyan állapotokat ír le, amelyek tartósan fennállnak vagy hosszú ideig tartanak. Ahelyett, hogy gyógyítanák ezeket a betegségeket, a Big Pharma inkább a „kezelésükre” összpontosít.

Egy másik példa erre a Valium nevű antidepresszáns gyógyszer. „Az 1970-es évekre az Egyesült Államokban a nők 30%-a szedte a Valiumot, amely egy erősen addiktív gyógyszer” – mondta Means. Pedig csak 1963-ban vezették be.

Carlson: A tabletta kritizálása ’nem megengedett’

Tucker Carlson, akit intellektuális kíváncsisága és őszintesége különböztet meg a tömegmédia újságíróinak világában, döbbenten nézett, és sürgette Meanst, hogy folytassa „a tabletta” témáját.

„Előre szeretném elmondani, hogy, protestáns vagyok, és soha nem volt problémám a fogamzásgátlással, soha nem gondoltam rá” – mondta Carlson. „Ez az álláspontom, vagy korábbi álláspontom az, ami valójában radikálisan változik, miközben beszélgetünk.

„Mindig is így éreztem, ezért soha nem gondoltam végig” – hangsúlyozta újra. „Azt vettem észre, hogy soha nem volt szabad kritizálni a tablettát. Pont. Ez nem volt megengedett abban a világban, amelyben felnőttem.”

„Lehetett mindenféle furcsa véleményed, (de) a fogamzásgátló tablettát nem volt szabad kritizálni” – mondta Carlson. „Most úgy érzem, hogy egy kicsit kijátszottak minket.”

Kalapáccsal a női hormonok ellen

Means a továbbiakban kifejtette, hogy az először a születésszabályozásra létrehozott hormonális gyógyszereket ma már a legkülönbözőbb állapotok kezelésére használják:

Ezek a gyógyszerek bizonyos szempontból segítettek, de úgy írjuk fel ezeket, mint a cukorkát.  Felírjuk őket pattanásokra. Felírjuk őket PCOS – policisztás petefészek szindróma – kezelésére, ami a meddőség vezető oka az Egyesült Államokban, és ami egy anyagcsere-probléma, amelyet az ételeink és azok genetikai kölcsönhatása okoz.  És persze a születésszabályozásra is.

Tehát itt vannak ezek a gyógyszerek, amelyek szó szerint leállítják a női testben azokat a hormonokat, amelyek a nőknek ezt a ciklikus, életet adó természetét hozzák létre.

Alapvetően azt mondtuk a nőknek: „Ezek a hormonok nem számítanak.  Azt a képességedet, hogy megteremtsd a legcsodálatosabb csodát a csodák közül, ami az élet teremtése, egyszerűen leállítod. Nincs következménye.’

Ez őrültség számomra.

Means ezután kifejtette, hogy milyen veszélyt jelentenek a nők számára az orvosi fogamzásgátló kezelések.

A ciklusod és ezeknek a normális hormonális ciklusoknak a megléte minden lehetséges módon az egészségünkhöz tartozik, és az élet létrehozásának csodájához is.

Így éveken keresztül egyszerűen elveszítjük a biofeedbacket [biológiai visszajelzés] arról, hogy mi történik a ciklusunkkal. Ez a női egészség egyik legfontosabb barométere. Hogy áll a ciklusod? Szabályos, vagy rendszertelen? Mi pedig egyszerűen leállítjuk, és azt mondjuk, hogy ennek nincs következménye, ami szerintem egy még nagyobb problémához vezet, ami nem más, mint az élet semmibe vétele.

„Azzal, hogy kalapáccsal ütünk a női hormonokra” – mondta Means,”elpusztítjuk azokat a dolgokat, amelyek életet adnak nekünk ebben az országban. És ez a gyökeres oka annak, hogy szerintem a dolgok most olyan sötétnek tűnnek… valójában hátat fordítunk az életnek.”

Az orális fogamzásgátlás számos veszélye: agyvérzés, rák, öngyilkosság és még sok minden

A fogamzásgátló tablettával összefüggő agyvérzésre vonatkozó bizonyítékok először 1962-ben kerültek napvilágra, nem sokkal a bevezetés után. A kémiai fogamzásgátlók korai változatai nagyobb dózisú szintetikus ösztrogént tartalmaztak, és bár a dózisok ma már alacsonyabbak, a kockázat még mindig fennáll.

A nőknél a fogamzásgátló tabletták hatására nagyobb a kockázata az iszkémiás stroke-nak, amely az összes stroke vagy 85 százalékát teszi ki, és ami vérrögöt okoz.

2005-ben az Egészségügyi Világszervezet a kémiai fogamzásgátlókat 1-es csoportú rákkeltőnek nyilvánította, ami a legmagasabb rákkeltő besorolás, melyet csak akkor alkalmaznak, ha elegendő bizonyíték van az emberre gyakorolt rákkeltő hatásra.

Az American Journal of Psychiatry című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a hormonális fogamzásgátlót szedő nőknél akár háromszor nagyobb az öngyilkosság kockázata, mint azoknál a nőknél, akik soha nem szedtek hormonális fogamzásgátlót.

A tanulmányt megjegyezve Elon Musk a következőket írta az X-en: „A hormonális fogamzásgátló kövérséget okoz, megduplázza a depresszió és megháromszorozza az öngyilkosság kockázatát. Ez az egyértelmű tudományos konszenzus, de úgy tűnik, nagyon kevesen tudják ezt.”

Ashley St. Clair, a The Babylon Bee kommentátora újra tweetelte Musk posztját, és megosztotta a fiatal korától kezdve ezekkel a vegyianyagokkal kapcsolatos megrázó tapasztalatait.

Mindössze 14 évesen már felírták nekem a tablettát a pattanások miatt. Néhány hónappal később először fordultam pszichológushoz annak ellenére, hogy korábban nem volt depressziós kórtörténetem. Nem sokkal ezután SSRI-t (antidepresszáns) kaptam. Valahányszor beszéltem az orvosaimmal a romló mentális egészségemről, a közel egy évtizedes tablettaszedés alatt egyetlen orvos sem vetette fel, hogy ez valójában a hormonok miatt lehet, amelyeket minden egyes nap beszedtem. Egyikük sem.

Miután közel egy évtizedig szedtem a fogamzásgátlót, visszatekintve a „pattanások” miatt szedni a tablettát olyan volt, mintha egy egeret rakétavetővel üldöznének. Bár az enyém egy másik történet, messze nem egyedülálló. Az Egyesült Államokban és a világon nők százezrei éltek át az enyémhez hasonló tapasztalatot – teljesen eszüket vesztve érezték magukat egy olyan tablettától, amiről az orvosuk azt mondta, hogy viszonylag ’ártalmatlan’.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. szeptember 1.