Nyolc tipp este nyolc utánra

 

Most, hogy ismét szigorúbbak lettek a járványügyi szabályok, és este 8 óráig haza kell érnünk, több időnk lesz otthon. Sokaknak nehéz ez a helyzet, de ha már így alakult, fordítsuk az időnket arra, hogy többet legyünk Istennel, a családunkkal és önmagunkkal is! Íme 8 tipp otthonra.

1. Dicsőítsetek közösen!

„Annyira jó lenne többet lenni Istennel, de egyszerűen nincs időm!” – hányszor hangzott el a szádból ez a mondat, illetve hányszor gondoltál rá? Most, hogy nem lehet este 8 után kint tartózkodni, mindenképpen több időnk lesz otthon, amelybe – még akkor is, ha háztartást vezetsz és nagy a család – bele tud férni fél óra, amikor a figyelmed teljesen Neki szenteled. Alig várja, hogy találkozzatok!

2. Ragadj fakanalat!

Mi teremthetne jobb hangulatot otthon, mint egy finom vacsora vagy például egy fahéjas sütemény, amelyet akár együtt is elkészíthettek? Én nem vagyok egy konyhatündér, de ebben a hideg-szürke időben még nekem is megjön a kedvem valami finomság elkészítéséhez. Biztos van otthon egy rég elő nem vett szakácskönyv, üssétek fel és mehet a sütés-főzés!

3. Írj hálalistát!

Az egyik legjobb aggodaloműző tevékenység. Sokat írtunk már róla, nem véletlenül: a tudomány is bebizonyította, amit a Biblia évezredek óta hangsúlyoz: a hála kulcsfontosságú a jóllétünk szempontjából. Gondold végig a napod vagy a heted, biztosan lesz miért hálát adni!

 4. Nézzetek filmet!

Kint hideg, süvítő szél, bent egy forró tea és egy lélekmelengető film. Na? Gondolom nem kell magyarázni, hogy ez miért jó program, akár egyedül, akár közösen. Régi klasszikusokat is elővehettek, azoknak is remek a hangulata.

5. Játsszatok valamit!

Az ország-várostól kezdve a Gazdálkodj okosan társason át a Dixitig  rengetegféle jó játék van, amelyek révén minőségi időt tudtok együtt tölteni a családdal vagy a lakótársaiddal. Garantált nevetés és feltöltődés – kell-e ennél több, hogy másnap újult erővel menjen a munka?

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2020. november 24.