kutya a tornácon

Miért élünk nyolcvan évig?

Az első napon Isten megteremtette a kutyát, és azt mondta, „ülj egész nap az ház bejáratánál és ugass meg mindenkit, aki bejön vagy elsétál erre. Ehhez adok élettartamként húsz évet.”

A kutya azt mondta: “Ez hosszú idő az ugatásra. Mi lenne, ha csak tíz év lenne, és visszaadom a másik tízet?”

És Isten azt mondta, hogy ez jó.

A második napon Isten megteremtette a majmot, és azt mondta, “szórakoztasd az embereket, csinálj trükköket és nevettesd meg őket. Ehhez adok élettartamként húsz évet.”

A majom azt mondta, “Majomtrükkök húsz évig? Ez túl hosszú idő. Mi lenne, ha visszaadnék tíz évet, mint a kutya?”

És Isten ismét azt mondta, hogy ez jó.

A harmadik napon Isten megteremtette a tehenet és mondta: „El kell menned a mezőre a gazdával, egész nap tűző napon dolgoznod, lesznek borjaid és adsz tejet, hogy támogasd a gazda családját. Ehhez adok élettartamként hatvan évet.”

A tehén azt mondta: „Ezt a kemény életet akarod adni nekem hatvan évre? Mi lenne, ha húsz volna összesen és visszaadom a többi negyvenet?”

És Isten beleegyezett, hogy ez jó.

A negyedik napon Isten megteremtette az embert, és azt mondta: „egyél, aludj, játssz, házasodj, és élvezd az életet. Ehhez adok húsz évet.”

De az ember mondta: „Csak húsz évet? Nem adnád nekem a saját húsz évemet, a negyvenet, amit a tehén adott vissza, a tízet, amit a majom, és tízet amit kutya, ez összesen nyolcvan, rendben?”

„Rendben”, mondta Isten.

Ezért van, hogy az első húsz évben eszünk, alszunk, játszunk és szórakozunk. A következő negyven évben rabszolgaként dolgozunk a nap alatt, hogy támogassuk a családot. A rákövetkező tíz évben majomkodunk, hogy szórakoztassuk az unokákat. És az utolsó tíz évben ülünk az elülső tornácon és megugatunk mindenkit.

Az élet magyarázatát most megkaptad.

Nem kell megköszönnöd ezt az értékes információt. Közszolgáltatásként biztosítom számodra. Ha keresel, ott találsz az elülső tornácon.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2016. október 17.