Imádkozzunk, engeszteljünk!

Valaha Írországból indult az a misszió, amelynek következtében Európa keresztény lett. A mostani hírek másról szólnak.

Egy “katolikus” pap (mert hát a szentségi jel letörölhetetlen) szentmisén kampányolt az azonos neműek házassága mellett a népszavazáson. A tetejében azt is közölte híveivel, hogy maga is homoszexuális. A hívek (állítólag) felállva tapsoltak. Úgy tudom, még nem függesztette fel az érsek.

Imádkozzunk!

Más. Végre észre kellene venni Európának, hogy a bűn bűnt szül. A Teremtés könyvének harmadik fejezetétől kezdve erről van szó. Kezdődött pl. Franciaországban az istenkáromlással, folytatódott a terrorgyilkossággal. Ezen nincs mit csodálkozni. És most a sajtószabadságot siratja háromnegyed Európa. A liberális sajtószabadságba befér mindaz, amit a liberálisnak nevezett sajtó megengedhetőnek tart. Látjuk, bejött a Ter 3 története: törvénymondó akart lenni az ember, jónak és rossznak tudója.

Imádkozzunk!

Nálunk, Újlakon havonta az engesztelés bevezetéseként egy hasonlatot mondok minden hónapban, monoton megismételve. “A bűn olyan, mint amikor egy acélgolyót egy hatalmas, rugalmas testnek dob neki az ember. Kárt ugyan nem tud benne tenni, de az acélgolyó visszapattan, megsebzi azt aki dobta és másokat is. Így lesz az egyéni bűnből a világ bűne. Ezért kell engesztelnünk.”

Imádkozzunk, engeszteljünk!

Létrehozva 2015. január 12.