Ebola ellen (is) homeopátia?

A magyarok mindenhol ott vannak. A magyar vagy magyar származású feltalálók, tudósok, művészek világszerte jó hírünket viszik – ennél jobb országimázs nincs is. Bár a homeopátiában eddig nem alkottunk világraszólót, az alábbi, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület oldalán megjelent hír felvillantotta ennek esélyét.
Lehet, hogy egy magyar (származású) ember lesz az, akinek hatására bevetik az ebola ellen a homeopátiát, s így sikerül feltartóztatni a járványt?

“Az Ebola krízis megállításának érdekében dr. Daniel Kertész indított útjára egy aláírásgyűjtést. Javaslata az, hogy a WHO a lehető leghamarabb vesse be a homeopátiát is, hogy a járvány feltartóztatása sikerüljön. A homeopátia már sokszor bizonyított a járványok idején. Az aláírásgyűjtés a WHO döntéshozóinak figyelmét szeretné felhívni erre a lehetőségre.”

Ki lehet ez a Dr. Kertész? Nyomozásom eredményeként arra jutottam, ő nem más, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Mozambikba és Sierra Leoneba delegált képviselője. Kanadai állampolgár, orvos, a fertőző betegségek szakértője, évek óta Afrikában dolgozik, egy ideig a fertőző gyermekbénulás elleni és a betegség elleni immunizáció (védőoltás) kiterjesztésével kapcsolatos WHO programot vezette. Ha valóban róla van szó, meglepő és megdöbbentő a homeopátiát támogató szerepvállalása.

Eddig jutottam a füstölgésben, amikor figyelmesebben is végigolvastam a petíció oldalát. Ekkor rájöttem: végérvényesen elvesztem a homeopátia számára, mivel egyszerűen képtelen vagyok a homeopátia gondolatmenete szerint gondolkodni. Ugyanis a honlapon az áll, hogy…

A ködpiszkáló blog írása elolvasható itt.

 

Létrehozva 2014. november 16.