Hat apró tanács férjeknek

…hogy ma jobban tudják szeretni feleségüket

A kis dolgok tényleg nagy változást hozhatnak!

Büszkén mondhatom, hogy már 4 és fél éve vagyok házas. Ez már igazán szakértővé tesz engem a nőkkel és a házassággal kapcsolatban, igaz? (Hagyom, hogy a feleségem szemforgatása válaszolja meg ezt a kérdést.)

Mindig tanulok és kihívások elé állok, és természetesen próbálom jobban végezni azokat a dolgokat, amelyekről tudom, hogy kellene. Ezeket az ötleteket vagy más emberektől szedtem vagy csupán tapasztalatból.

E mellé egy kis háttér információ arról, hogy honnan jövök: otthon dolgozom és a munkám az egyetlen bevételi forrásunk. A feleségem gondoskodik a két kisgyermekünkről, ő intézi a vásárlások legnagyobb részét és a házimunka jelentős részét. Mindenkinek más a helyzete, és ez így van rendjén; nem szándékozom azt állítani, hogy minden házasságnak pont így kellene kinéznie. Azért említem ezt, mert ezt a felállást ismerem a legjobban, és néhány ötlet különösen csak a mi helyzetünkhöz köthető.

És most, semmiféle kidolgozott sorrendet nem követve, itt van hat tanács, amelyről, úgy gondolom, segíthet egy férjnek már ma jobban szeretni a feleségét.

1) Kérdezz rá a napjára mielőtt a sajátodról kezdesz beszélni.

Mindketten keményen dolgoztatok. Mindketten el vagytok fáradva. Talán mindkettőtöknek van olyan dolga, amit meg akar osztani. Azonban kérdezz rá előbb te az ő napjára. Mindig.

Ez rámutat arra, hogy értékeled, amit csinál és amit gondol, s ez megmutatja, hogy értékeled őt magát.

Még ha nagy híreid is vannak, akkor is ezt ajánlom. Ha csak valami nem sürgős, az, hogy megkérdezed őt előbb a napjáról, s csak aztán osztod meg a nagy hírt, megmutatja, hogy mennyire törődsz vele.

Az írás elolvasható itt.

 

Létrehozva 2014. július 16.