25 tanács, hogy kifejezd a szeretetet a feleségednek

A sikeres házasság kulcsa az, ha a házastársad szükségleteit a sajátod elé helyezed. Alább 25 gyakorlati tanács olvasható, amely 25 év boldog házasságból lett kiemelve.

  1. Hallgasd meg!
    Minden emberi szív vágyik arra, hogy igazán meghallgassák. Ez alól a feleséged szíve sem kivétel. Egyszerűen hangzik, de az odafigyelés sokkal nehezebb lehet mint amilyennek tűnik a számos zavaró dolog miatt körülöttünk és bennünk. Szánj időt arra minden nap, hogy a feleséged szemébe nézz és igazán meghallgasd a mondanivalóját. Talán meg fogsz lepődni azon, amit hallasz. (Jakab 1,19 Máté 11,15)
  2. Kommunikálj!
    Ne kelljen találgatnia, hogy mit gondolsz vagy mit érzel.
  3. Zengj neki dicséreteket!
    Szégyen nélkül dicsekedj a jó tulajdonságaival és csendesen imádkozz a kevésbé jók miatt. Az ő jó hírneve a te jó hírneved is. (Példabeszédek 31,28-29)
  4. Imádkozz érte és vele!
    A feleségedért való imádkozás nem csak a Mindenható segítségét adja meg, hanem őt és a szükségleteit a szíved és elméd legelső helyére helyezi, pont oda, ahova tartoznak. A feleséged mellett való imádkozás máshoz nem foghatóan megerősíti a kapcsolatotokat. A tanulmányok kimutatták, hogy a házaspárok, akik együtt imádkoznak, együtt is maradnak. Ezek a párok élvezik az 1%-os elválási ráta előnyeit míg az átlagos válási ráták 50%-ot vagy többet mutatnak.
  5. Értékeld az egyéniségét!
    A feleséged különlegesen egyedi. Ne vesd őt össze az édesanyáddal, vagy az előző barátnőiddel. Lehet, hogy az édesanyád csinálja a legjobb csokis süteményt a világon, de az ilyen kedvezőtlen hasonlítgatások nem sok jóval kecsegtetnek.

A teljes lista megtalálható itt.

 

Létrehozva 2014. január 25.