A Medjugorje Bizottság ma hoz határozatot

A Bitno.net exkluzív jelenti

A Međugorjéval kapcsolatban felállított vatikáni bizottság pénteken hoz határozatot.

Pénteken, az ülést követően Ferenc pápa asztalára kerül a határozat, aki meghozza a végső döntést Međugorjéval kapcsolatban.

A Međugorjéval kapcsolatban felállított nemzetközi egyházi bizottság pénteken hoz határozatot a hercegovinai faluban zajló jelenségekkel kapcsolatos többéves vizsgálatok után, közli az ekskluzivno Bitno.net- . Ezt követően a határozat Ferenc pápa asztalára kerül, majd ezt hamarosan döntés követi arról, hogy hogyan viszonyuljon a Vatikán a kérdéshez.

Már említettük, hogy a nemzetközi bizottságban összesen 17 tag van, köztük 5 horvát. Josip Bozanić bíboroson és Vinko Puljićon kívül a bizottságnak tagja a jezsuita pszichológus Mijo Nikić, prof. Franjo Topić, a Napredak elnevezésű Horvát kulturális társaság elnöke, Veronika Nela Gašpar nővér, a Rijekai Katolikus Teológiai Kar teológiai doktora és professzora. Ahogy egy (a bizottsághoz közeli) forrástól megtudtuk, a bizottság holnapután összeül, amelyen szavazniuk kell azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik tulajdonképpen Međugorjéban.

A bizottság 2010 márciusában jött létre, XVI. Benedek pápa határozata szerint, amelyben sok évre visszamenőleg átnéztek minden Međugorjéval kapcsolatos dokumentumot, valamint újrakezdték a beszélgetéseket a látnokokkal és mindenkivel, aki valahogy kapcsolatban áll a jelenésekkel.

Most a bizottság határozata a Szentszék Állami tanácsa elé kerül, majd azt követően Ferenc pápa elé. A bizottság munkája teljes titokban zajlott, minden tagjának megtiltották, hogy bármit nyilvánosságra hozzon.
G. An. | Bitno.net
Forrás

Köszönet R. testvérünknek a fordításért. A szerk.

Létrehozva 2014. január 17.