A barátnőm éppen most szakított velem, összetörtem. Miért engedi ezt Isten?

Egy néhány szakításon már én is túl estem, és ez idő alatt a Biblia mindig nagy vigasz volt számomra. Isten szeretné, ha emlékeznénk arra, hogy még ha nem is tudunk sokat a jövőnkről, az Úr megbízható minden szavában, és hűséges minden művében (Zsolt 143,13). Az Úr tökéletesen időzít, az Ő akarata a te menedéked.

Az Ő terve idővel világossá válik, tehát maradj nyugodt, és tudd, hogy Ő Isten, hogy hűséges és hogy pontosan tudja, mit csinál. Az Úristennek minden műve jó, ami szükséges, azt bőven és kellő időben megadja. Ne mondja senki: “Ez rosszabb, mint az”. A maga idejében érték valamennyi. Most hát ujjongjatok egész szívetekből, és magasztaljátok fennen az Úr nevét! (Sir 39,33-35)

Természetes, ha érezzük a veszteség fájdalmát ilyenkor, de a szenvedés közepette, ne veszítsd el a békéd. Szent Pál szavaival élve: Legyetek derűsek. Imádkozzatok szüntelenül. Adjatok hálát mindenért, mert Isten ezt kívánja mindnyájatoktól Krisztus Jézusban. (1Thesz 5,16-18) Nehemiás próféta tanácsolja, (ezen a napon) ne szomorkodjatok, hiszen az Úrban való öröm az erősségetek.” (Neh. 8,10)

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2013. november 11.