Sarah bíboros: Mire van ma „tragikusan” szüksége az egyháznak

Sarah bíboros új könyvének bevezetőjéből.

Amikor a papok érdemtelenül ajánlják fel a szentmise áldozatot, amikor az Eucharisztikus Jézust olyan bűnösöknek adják, akiknek eszük ágában sincs bűneik bocsánatát kérni tőle, vagy az Evangélium szerint élni, akkor ismét elárulják Jézust.

Amikor a mise a pap számára színházzá, társas összejövetellé, szórakozássá válik, ahol úgy viselkedik, mint a varieté műsorvezetője, akinek személyes kreativitásához kell folyamodnia, hogy a légkört érdekessé és vonzóvá tegye; amikor kulturális adaptációknak, személyes magyarázatoknak és kommentároknak hódol ahelyett, hogy teret adna a Szentlélek kimondhatatlan sóhajtozásának, amely az Eucharisztia minden megünneplésén jelen van, mi lesz a hívek hitével?

Az Eucharisztia középpontjában a papnak meg kell tapasztalnia a csendes imádás egyedülálló erejét, és olyan imát kell a szívében hordoznia, amely minden vonatkozásában megfelel annak az imának, melyet Jézus az Atyához intéz. Van elég kiváló szakemberünk és doktorunk az egyházi tudományokban. Amire az Egyháznak ma tragikusan szüksége van, azok Isten emberei, a hit emberei és papok, akik lélekben és igazságban imádkoznak.

Egy könyv, amellyel Jézust követhetjük a hét szentség segítségével

E kötet szerény célja, hogy elkísérje mindazokat, akik szívüket arra szánják, hogy Isten szeretetére válaszolva teljes, boldog és gyümölcsöző életet éljenek, amely az Őt szemlélő örök boldogságban csúcsosodik ki. A könyv abból a vágyból született, hogy segítse őket a lelki felemelkedés belső útján, hogy megnyíljon előttük az életet megváltoztató találkozás lehetősége.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. február 11.