30 nap ima a férjedért – letölthető melléklettel

Az Efezusi levélben Pál apostol arra buzdítja a keresztényeket, hogy imádkozzanak egymásért (Ef 6,18). Ebbe az is beletartozik, hogy a házastársak – akiket egymás gondjaira bízott Isten – imádkozzanak a másikért. Megtisztelő kiváltság ez, ugyanakkor a családunk lelki békessége és gyarapodása érdekében is elengedhetetlen, hogy imádságban hordozzuk házastársunkat, és ilyen módon is megáldjuk őt. Az is lehet, hogy még nem ismered a férjedet, de ez ne tántorítson el attól, hogy végigcsináld ezt a harminc napot! Áldd meg azt a férfit is ezzel az imádsággal, akiről most még csak Isten tudja, hogy egy napon a férjed lesz.

Ha a magas válási arányokat nézzük, és a házasság ellen szóló hangokat és trendeket vizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy a házasság intézménye nagy támadás alatt van. Ahogyan a Biblia is írja, nem test és vér ellen harcolunk, hanem lelki erők ellen. Az ima fontos fegyverünk ebben a harcban, és a házastársaknak szép kiváltsága és szolgálata az, hogy egymást imádságban hordozzák. 

Készen állsz arra, hogy harminc napon keresztül minden nap elmondd az itt kijelölt imákat, ezzel megáldva a férjedet – akár ismered, akár nem – és a házasságotokat?

Töltsd le a kinyomtatható változatot ITT és hordozd magaddal, akármerre jársz!

1. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed növekedjen spirituálisan és lássa meg azt, hogy Isten előtt kell a tetteivel elszámolnia. Imádkozz azért, hogy őrizze a szívét minél több lelki munkával – a Biblia olvasásával és tanulmányozásával; imádsággal; elmélkedéssel; az ige memorizálásával stb. (2 Péter 3:18; Példa 4:23)

2. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed kapcsolata Istennel és az Ő igéjével jó gyümölcsöket teremjen az életében. Imádkozz azért, hogy bölcsességet kapjon, jobban értse és félje Istent. (Példa 3:7; Példa 9:10; Zsolt 112:1)

3. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed alázatos legyen és gyorsan felismerje, ha Isten rámutat a bűneire. Imádkozz azért, hogy a szíve érezze és hallja meg Isten szavát. (Zsolt 51:3-4; Mik 6:8)

4. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed növekedjen a vezetői szerepben a házasságotokban – óvjon és gondoskodjon rólad. Imádkozz azért, hogy bölcsen vezessen és önfeláldozóan szeressen téged, hogy így Isten dicsősége meglátsszon a házasságotokon. (Ef 5:25-29; Kol 3:19)

5. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed hűséges legyen az esküvői fogadalmához. Imádkozz azért, hogy a kapcsolatotok ápolásának vágya dolgozzon benne hűségének és elköteleződésének jeleként, és Krisztusnak az Egyház iránti szeretetének képeként. (Példa 20:6; 1Mózes 2:24)

6. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed szeresse az igazságot és gyűlölje a hazugságot, különösen a gonoszság kultúráját. Imádkozz azért, hogy felismerje és elkerülje a gonoszságot, és ha szükséges, akkor világos és határozott lépéseket tegyen az ördög ellen. (Példa 27:12; János 17:15; 1Korintus 10:12-13)

7. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed megőrizze a szívét az illetlen kapcsolatoktól az ellenkező nemmel. Imádkozz azért, hogy a házassági elköteleződése tiszta és megingathatatlan legyen. (Példa 6:23-24,26; Róma 13:14)

8. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed képességei szerint becsületesen dolgozzon azért, hogy a legjobbat tudja biztosítani neked és a családotoknak. Imádkozz azért, hogy azok a jellembeli tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy sikeres karrierhez és gyümölcsöző szolgálathoz, azok folyamatosan fejlődjenek és növekedjenek benne: kitartás; határozottság; erő; analitikus elme; szervezőkészség; pozitív emberi kapcsolatok; elszántság stb. (Róma 12:11; 1Korintus 15:58)

9. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed bölcsen kezelje a pénzügyeket; lássa át a kiadásokat, befektetéseket és előrelátóan tervezze meg őket. Imádkozz azért, hogy jól sáfárkodjon a pénzzel, és ne forduljon el az adakozástól sem. Imádkozz azért, hogy a pénz ne váljon veszekedés forrásává a családotokban. (Példa 23:4-5; Róma 12:13; Zsidók 13:5)

10. nap
Imádkozz azért, hogy a férjed szilárdan ragaszkodjon a meggyőződéséhez, ne adja fel az elveit. Imádkozz azért, hogy mindig őszinte legyen, az üzleti döntéseiben is, és ne tegyen soha semmit, amit mások előtt titkolnia kell. (Példa 20:7; 1Tim. 1:5, 3:7; Efezus 6:10-12)

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2021. június 10.