Zsolozsma az interneten

Jó két és fél éve sikerült megegyezni (2009, a szerk.)a Magyar Püspöki Kar Liturgikus Bizottságának illetékes tagjaival, hogy jóváhagyják, hogy az Imaórák Liturgiája megjelenjen online. Egy olyan zsolozsma, amit nem kell összelapozni mint a négy kötetes változatot, hanem minden nap kikeresi neked, hogy mik az aznapi imádságok.

Ezek után indulhatott el a http://breviar.sk/hu honlap. A breviar.sk a szlovák zsolozsma generátor. Juraj Vidéky készítette, akkor olyan rendes volt, hogy rögtön segített, hogy a magyar verzió is elkészülhessen. Máig sokat dolgozik vele. Gyorsan összedobtunk egy magyar verziót, ami azért sokáig csak döcögött, de hála a közben bekapcsolódó Balhó Juliannának, elmondhatjuk, hogy most már egészen jól működik, ha a kisebb szentek ünnepeivel még bajban is van a
program.

A szövege pontosan megegyezik a négykötetes zsolozsma hivatalos kiadásával. (Köszönet érte a szkennelőknek.) Így nyugodt szívvel lehet ezt bárkinek ajánlani. Akár táborba is jó, mert könnyű összeollózni azt a néhány imaórát, amit majd ki szeretnél nyomtani. Vagy ki lehet vetíteni a templomban, és akkor nem baj, ha nem jut mindenki zsolozsmás könyv.

Használjátok egészséggel!

Köszönet Bori testvérünknek a hír megosztásáért.

Létrehozva 2019. február 4.