Gondolatok és gyakorlatok, hogy növekedjen a szent őrangyalok iránti odaadás

Gondolatok és gyakorlatok, hogy növekedjen a szent őrangyalok iránti odaadás

  1. A katolikus tanítás szerint mindannyiunknak van egy angyala, aki életünk első és utolsó pillanatától kezdve vigyáz ránk.
  2. A szent őrangyalod iránti odaadás megőrzi benned az istenfélelmet, szerény, alázatos és szerény leszel.
  3. Csodálatos, hogy a szent őrangyalok iránti odaadás mennyit ér, hogy Isten jelenlétében járjunk, a hit szellemében éljünk, legyőzzük az ördög kísértéseit és felfedezzük azok kuszaságait.
  4. Ahhoz, hogy felebarátaid szívét a jó felé mozdítsd, az egyik dolog, ami a legtöbbet segít, az az, hogy köszöntsd az angyalokat, akikkel dolgod van.
  5. Az őrangyal a legjobb barátod és tanítód, a leghűségesebb és elválaszthatatlan társad és vezetőd.
  6. Az angyal Isten elé tárja imáinkat és sóhajainkat, és vitézségével közbenjár, hogy meghallgatásra találjunk. (Szent Ágoston).
  7. Szent angyalod segít, amikor dolgozol; árnyékot vet rád, amikor pihensz; bátorít, amikor harcolsz; megkoronáz téged, amikor ő győzedelmeskedik, és megszán, amikor Istenért szenvedsz. (Szent Ágoston).
  8. A szent angyalok iránti áhítat tehát a katolicizmus egyik leggyengédebb és legvigasztalóbb eleme, és azok közül, amelyeket leginkább kell terjesztenünk, hogy gyümölcsözően terjesszük ki Jézus Krisztus ismeretének és szeretetének uralmát.
  9. Te adtál nekünk, Uram, mindent, ami az ég alatt teremtetett, és minden kevésnek tűnt számodra, ha nem tetted volna hozzá azt, ami az egek felett van: áldott a sok jóság. (Szent Ágoston).

Gyakorlat

  1. Próbálj meg egy családi megállapodást kötni az angyaloddal, és nézz rá nagyon gyakran, mint jelenlévőre minden cselekedetedhez. Folyamatosan könyörögj hozzá, dicsérd gyakran, és vedd igénybe a segítségét minden szükségletedben. (Szalézi Szent Ferenc).
  2. Háromféleképpen tisztelheted szent angyalodat: tisztelettel a jelenléte iránt, szeretettel a szolgálatai iránt, és bizalommal a folyamatos segítsége iránt. (Szent Bernát).
  3. Szeressétek és tiszteljétek különös módon országotok angyalát, annak az egyházmegyének és népnek az angyalát, ahol éltek, azoknak az embereknek az angyalát, akikkel dolgotok van.
  4. Amikor utazol vagy felszállsz a vonatra, autóra stb. köszöntsd azoknak az embereknek az angyalait, akikkel együtt utazol, és köszöntsd azoknak a falvaknak az angyalait is, amelyeket látsz, hogy megóvjanak minden rossztól.
  5. Mondjátok sokszor: A gonosz ellenségtől védj meg engem, angyalom; életben és halálban oltalmazz meg engem; a te sugallataidnak való ellenállástól ments meg engem…
  6. Ismételd el a következőket:

Ima. Isten angyala, hűséges gondviselőm, akinek gondjaira bíztak engem a legfelsőbb kegyelem által; engem, akit rád bíztak, adj ma világosságot nekem, tarts meg, és kormányozz engem. Ámen.

  1. Ajánld a keddi napokat a szent angyalod különleges tiszteletére, a következőket mondva:

Imádság vagy felajánlás az őrangyalnak

Őrangyalom, védelmezőm, vezetőm, védnököm, társam és leghűségesebb őrzőm, mit adjak vissza neked a számtalan jótéteményért, amit a te kezed által kaptam? Tóbiás nem tudta, hogyan viszonozza azokat a kegyeket, amelyeket Rafael arkangyaltól kapott egyik utazása során; hogyan viszonzom azt a számtalan kegyet, amelyet életem minden pillanatában kapok tőled, ezen a hosszú és veszélyes úton az örökkévalóságig? Te vigasztalsz, ha szomorú vagyok, te ösztökélsz keményen, ha kísértésbe esem, te védsz, ha üldöznek, te látsz, ha alszom, te világosítasz fel, ha kételkedem, te bátorítasz, ha elgyengülök, te távolítod el előlem a veszélyeket, te térítesz el a rossztól, te terelsz a jó felé, te adsz egészséges megbánást, miután elestem, te tartod a kezedet, hogy felálljak, és te adsz az én Istenemmel. Köszönöm, végtelen hálát adok neked a sok kegyelemért. Felajánlom magamat neked ezen a napon: minden gondolatomat, szavamat, cselekedetemet, nyögésemet, könyörgésemet és vágyamat neked ajánlom, hogy tisztán mutasd be ezeket Istenemnek. Soha ne engedj el engem. Adj nekem alázatos és engedelmes szívet szent sugallataidra, hogy egy napon elfoglaljam azt a helyet a mennyben, amelyet Lucifer büszkesége miatt elvesztett. Ámen.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. október 26.