Hogyan imádkozzuk a pompeji rózsafüzért?

Hogyan imádkozzuk a pompeji rózsafüzért?

A pompeji rózsafüzér kilenced 54 napig tart. Az első 27 nap a kérő rész (ami 3 kérő kilencedből tevődik össze), ekkor a kérő imát mondjuk el minden nap egyszer, a második 27 nap a hálaadó rész (ami 3 hálaadó kilencedből áll), ez alatt a hálaadó imát mondjuk el minden nap (akkor is ha nem látjuk hogy Isten megadta volna a kért kegyelmet).

Továbbá minden nap elimádkozunk 3 rózsafüzért, az első nap 3 örvendeteset, másnap 3 fájdalmasat, majd 3 dicsőségeset, utána pedig ismét folytatjuk az örvendetes rózsafüzérekkel…

(Bár a fenti rózsafüzérezés a klasszikus, vannak akik minden nap mind a három rózsafüzérből mondanak egyet, ha szimpatikusabb, ezt is lehet csinálni)

Mindhárom rózsafüzér előtt megfogalmazzuk a saját kérésünket röviden, konkrétan, lényegretörően. Egy intenciót fogalmazzunk meg, ne többet! Utána mondjuk: Felajánlom ezt a rózsafüzért a Te dicsőségedre, Szent Rózsafüzér Királynője!

Kérő kilenced imája

Emlékezzél, ó, irgalmas Szűz Mária, Pompeji Rózsafüzér Királynője, hogy soha nem lehetett olyat hallani, hogy elhagyatott lett volna az, aki tisztel téged és a rózsafüzérrel kéri a segítségedet. Ne vesd meg szavaimat, örök Ige Anyja, hanem hallgass meg kegyesen, és hallgasd meg rózsafüzérimámat a pompeji templomod iránti szeretetedért. Ámen.

Hálaadó kilenced imája

Mit adhatnék neked, szeretettel teljes Királynő? Egész életemet rád bízom. Pompeji Rózsafüzér Királynője, terjeszteni fogom dicséretedet, amennyire csak erőmből telik, mert a segítségedet kértem, és Isten megsegített engem. Mindenhol tanúságot fogok tenni irgalmadról. Terjeszteni fogom a rózsafüzér ájtatosságát, amennyire csak bírom, és mindenkinek elmondom irántam való jóságodat, hogy a hozzám hasonló méltatlan bűnösök is hozzád jöjjenek. Ha tudná a világ, hogy milyen jóságos vagy és irgalmas a szenvedőkhöz, minden teremtmény hozzád menekülne. Ámen

Érdemes lehet letölteni, és kinyomtatni a fenti imákat.

Letöltés

Létrehozva 2024. október 11.