Az önátadás imája

Mennyei  Atyám,   köszönöm,  hogy szeretetből  teremtettél,  és  úgy  szeretsz, ahogy  vagyok.  Köszönöm,  hogy  életet adtál, jónak és értékesnek alkottál engem! Beismerem,  hogy  ennek  ellenére  bűnös vagyok, de megváltott és szeretett vétkes.

 

Hiszem és vallom, hogy Jézus Krisztus értem is meghalt és megváltott minden bűnömből. Feltámadásával egy örömteljes új életet hozott nekem.

Jézus Krisztus, élő Isten fia, átadom magam Neked, átadom életem irányítását, mert nálad van a legjobb helyen. Légy úr magányomban és minden kapcsolatomban! Légy úr munkámban és pihenésemben! Légy úr vágyaimban és anyagi helyzetemben! Légy úr életem minden területén! Kérlek, küldd el nekem a Szentlelket, akit megígértél, hogy általa hűséges maradjak hozzád!

Szentlélek Úristen, erősíts meg az Egyház szeretetében, a közösség és Isten országának építésében! Add meg azt az erőt, amit az apostolok is megkaptak Tőled, hogy bátran és tüzes lélekkel tehessek tanúságot, Egyházunk felelős tagjaival együtt Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szent nevében!

Amen.

Létrehozva 2021. szeptember 16.