Miriam anya figyelmeztet: ’megtévesztő’ a szinódus a szinodalitásról: „Ez egy szemfényvesztés”

(LifeSiteNews) – Miriam anya a LifeSite ’Miriam anya élőben!’ című műsorának legutóbbi epizódjában figyelmeztette a híveket a világméretű szinódusra a szinodalitásról, mondván, hogy a Vatikán a programot az Egyház hitellenes módon történő átalakítására használhatja fel.

A hosszú ideje katolikus apologéta és bencés apáca hozzátette, hogy nem fog részt venni a szinóduson, és azt ’szemfényvesztésnek’ és ’összeesküvésnek’ nevezte, valamint összekapcsolta a globális ellenőrzés szélesebb körű törekvésével.

A Ferenc pápa által tavaly elindított Szinódus a szinodalitásról jelenleg az egyházmegyei szakaszban van, ami megköveteli a püspököktől, hogy ’meghallgatásokat’ tartsanak, hogy összegyűjtsék a katolikusok és a nem katolikusok véleményét, és megvizsgálják, ’hogyan hív minket Isten, milyen egyház legyünk a harmadik évezredben’ – áll a zsinati vademecumban vagy kézikönyvben. A helyi válaszokat aztán a Vatikán szintetizálja’, és a 2023 októberében tartandó püspöki szinódus közgyűlésére szánt munkadokumentumok alapjául fogja használni.

A kezdeményezés többször is viták tüzébe került, többek között a homoszexualitás eltérő értelmezése és a szinodális vezetőknek a nők felszentelésre tett javaslatai miatt.

„Nem hiszem, hogy a szinódust irányító személyeket érdekelheti az, hogy ki mit mond egy meghallgatáson, vagy milyen visszajelzéseket kap” – mondta Miriam anya. „Azoknak már megvan a tervük.”

„Azért csinálják ezt, hogy éreztessék velünk, hogy mi is részesei vagyunk, és hogy amit ők tesznek, az a többségi vélemény, még ha nem is a miénk. Ez teljesen hamis” – folytatta. „Ez teljesen megtévesztő. A mi véleményünknek, a mi meghallgatásunknak semmi köze az ő terveikhez. Mi csak bábuk vagyunk a programjukban, és őket ez egyáltalán nem érdekli.”

Miriam anya megjegyezte, hogy nem egyes püspökökről vagy egyházmegyékről beszél, hanem „azokról a Vatikánban, akik ezt elkövették.”

„Tehát én nem tenném, vagy nem vennék részt egy meghallgatáson” – ajánlotta -, „és ha mégis, ne hagyják magukat megtéveszteni, hogy amit önök, bárki, vagy másvalaki gondol, az bármilyen hatással lesz arra a korrupcióra, amit az egész világon terjesztenek közöttünk.”

Azt is megjósolta, hogy a Vatikán arra fogja felhasználni a szinódust, hogy a hívő katolikusok által nem támogatott radikális változtatásokat kíséreljenek meg, és a meghallgatásokra fognak hivatkozni ehhez igazolásként.

„Nem hiszem, hogy a meghallgatásoknak vagy a válaszainknak bármi közük lenne ahhoz, amit az Egyház, a Vatikán ránk akar kenni. Egyáltalán nem. Szerintem ez egy trükk, hogy elhitessék velünk, hogy ez volt a katolikusok válasza, pedig nem az” – mondta.

Mario Grech heterodox bíboros, a püspöki szinódus főtitkára és az LMBT mozgalom nyílt támogatója is erre utalt, mondván, hogy a szinódus a szinodalitásról segít „megtalálni az igazságot” és tájékoztatni Ferenc pápa esetleges doktrinális változtatásairól. Altitkára, Nathalie Becquart nővér azt állította, hogy a pápa ezzel a kezdeményezéssel „el akarja választani az egyház vezetésében történő részvételt a felszenteléstől”, és „meg akar szabadulni a klerikális egyháztól.”

Jean-Claude Hollerich bíboros, a szinódus főrelátora pedig nemrég azt állította, hogy az Egyház évezredes ítélete a szodómiáról ma már ’hamis’, mert „e tanítás szociológiai-tudományos alapja már nem helyes” – ezek olyan megjegyzések, melyeket George Pell ausztrál bíboros „kifejezett eretnekségnek” nevezett.

A Szinódus hivatalos honlapja is felháborodást váltott ki számos olyan cikk és forrás miatt, melyek nyíltan szembe mennek a katolikus tanítással. A Püspöki Szinódus főtitkársága által kezelt oldal két héttel ezelőtt olyan homoszexuális párok történeteit népszerűsítette, akik gyermeket fogadtak örökbe, és az egyik párt úgy jellemezte, hogy „életet adó szexualitással” rendelkeznek.

Az Egyház egyértelműen tagadja, hogy a homoszexuálisok törvényesen örökbe fogadhatnak gyermekeket, és kifejezetten azt tanítja, hogy a homoszexuális aktusok „lezárják a szexuális aktust az élet ajándékozása előtt.”

A honlap ezen felül számos szakadár, sőt eretnek „katolikus” csoporthoz is tartalmaz linkeket, mint például a Nők Felszentelése Kongresszus, az Amerikai Katolikus Papok Szövetsége és a LMBT-párti News Ways Ministry.

A Titkárság kezdetben eltávolította a New Ways Ministry videóját a szinodális források listájáról, de később bocsánatot kértek és visszahelyezték, miután Ferenc pápa támogatta a csoportot, melyet a Vatikán feketelistára tett II. János Pál pápa idején.

A hónap elején a honlap egy ragyogó cikket tett közzé, amelyben egy új filmet ünnepeltek Fr. James Martin szakadár LMBT „szolgálatáról.”

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. június 1.