Hogyan viszonyuljunk katolikusként a melegekhez?

 

Michael Voris Rómában végzett katolikus teológus, aki nyíltan vállalja aktív homoszexuális előéletét. Ebben a videóban a homoszexualitás pszichés hátterét ismerteti. Nem rejti véka alá a véleményét James Martin jezsuita és mások meleg életformát támogató hozzáállásáról sem (7 perc).

Voris szavai a kérdéskör alapos tanulmányozásából és saját megszenvedett felismeréseiből fakadnak, ezért hitelesek és iránymutatóak. (Vallomása és megtéréséről szóló tanúságtétele itt található.)

„A psziché, amely homoszexuális vágyak kiéléséhez folyamodik, súlyosan sérült. Fájdalmat, elutasítást élt át – sokakhoz hasonlóan –, hiányt, bántást, akár sorozatosan. Ez váltotta ki benne az azonos neműek szeretetének igényét, ami végül szexuálissá vált.”

„A pszichológusok szerint 6 hónapos kortól 2 éves korig zajlik intenzíven a pszichoszexuális fejlődés alapvetése. Ha ekkor “elromlik” valami, akár valóságosan, akár a gyerek érzékeli úgy, az a felnőttkorig, sőt akár egy életen át problémát okozhat.”

„A gyerek belső igényeitől függően a hiba lehet egyszerűen az, hogy pl. nem kap elég szeretetet vagy figyelmet apától, vagy fél tőle.”

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2020. november 10.