“Kérlek Szentatya, érts meg minket!”

November 4-én interjút adott a LifeSiteNews katolikus életvédő oldalnak Alexander Tschugguel, aki másokkal együtt eltávolította és a Tevere folyóba dobta azokat a pogány “Pachamama” (“Földanya”) szobrokat, amelyeket a pán-amazóniai szinódus alatt a római Santa Maria in Traspontina templomban és egyes szinódusi rendezvényeken is szertartásos célokra használtak. Az interjúban szóba került az is, mit gondol a huszonhat éves bécsi fiatal arról a gesztusról, hogy Ferenc pápa bocsánatot kért a nevükben a tettükért. Az alábbiakban a fiatalember válaszát közöljük.

Ha ő [Ferenc pápa – KV szerk.] valóban azt gondolja, hogy a tettünk az amazóniai emberek ellen szólt, úgy én is mellette állok a bocsánatkérésben, hiszen természetesen nem azért tettük. Pontosan az ellenkezője miatt tettük. Őértük tettük: mert azt szeretnénk, hogy ők is Krisztus igazságából részesüljenek. Nem akarjuk, hogy egy speciális, nemkeresztény vallásuk legyen, amit ráadásul a saját egyházunk hoz létre! Nem! Azt szeretnénk, ha megkeresztelkednének, ha éreznék és látnák a katolikus lelkiség teljes szépségét, és ha ismernék mindazt, amit az Egyház tanít.

Ezért ha [Ferenc pápa] tényleg azt gondolja, hogy bármi más okból tettük, mint amit elmondtam önnek, úgy azt kell mondanom a Szentatyánknak: “Kérlek Szentatya, érts meg minket! Mi, katolikusokként, csupán nem akarunk pogány dolgokat egy katolikus templomban. Azt szeretnénk, ha a katolikus egyházunk tiszta és világos lenne a hitben, és azt szeretnénk, ha az Egyház követné Jézus Krisztust, és azt, amit Ő mondott.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. november 6.