Több mint 500 dokumentált eset keresztények elleni támadásokról

A megfigyelőközpont újonnan kiadott jelentése: Több mint 500 dokumentált ügy 2016-ban és 2017-ben (köztük Magyarországon). 

Az intézet 2016-os és 2017-es jelentésében szereplő esetek keresztények mindennapi életében tapasztalható ellenségeskedések sorát képviselik: a vallásszabadság elnyomásától kezdve a szülői jogok, a szólásszabadság és a lelkiismeret szabadsága, a fizikai támadások, az egyházak és temetők vandalizmusáig.

Ez a jelentés elmagyarázza az intézet terminológiáját, ahogy leírja az európai keresztények helyzetét, példákat ad, és ajánlásokat tesz a döntéshozóknak, a véleményformálóknak és a nyilvánosságnak.

“A keresztényekkel és keresztény épületekkel, emlékművekkel és temetőkkel szembeni brutális támadások mellett a keresztény vállalkozásokat is tönkretették. A keresztények kénytelenek voltak választani az erkölcsi értékek és a hivatásuk között. Az egyetemeken elhallgattatják a keresztény diákcsoportokat és a kormányok beavatkoznak a szülői jogokba. A vallásszabadság, a lelkiismeret és a kifejezés szabadságának alapvető jogai értelmetlenné válnak, ha ezeket nem szabadon gyakorolhatják az európaiak “- jegyzi meg a Megfigyelő Intézet ügyvezető igazgatója.

A legutóbbi jelentés (angol nyelven) letölthető itt.

Létrehozva 2018. május 15.