Az ayurvéda mérgező a testre és a lélekre

Ha valaki ayurvédikus gyógyszert kezd használni, akkor egy ősi indiai gyógyászati rendszerben hisz. Ez egy pogány hiedelemen alapul, mely szerint az egészség a test, az elme és a lélek a környező univerzummal történő integrációból és egyensúlyból áll.

A jól ismert New Age guru, Deepak Chopra, az ayurvédikus gyógyászat támogatója emagyarázta el a legjobban ezt, amikor arra hivatkozott. hogy az ayurvedikus gyógyszer “a világegyetem intelligenciáját veszi át, és a saját testünk intelligenciájához illeszti”.

Az ayurvedikus kezelés főleg olyan gyógynövény-készítményekből áll, amelyek vagy megtisztítják a testet a szennyeződésektől, vagy növelik a betegséggel szembeni ellenállóképességet. Az életmódbeli változások is beépülnek a kezelési programba, ahol a betegeket arra ösztönzik, hogy megtalálják a stressz csökkentésének és életük “harmóniája” növekedésének módjait.

Jelenleg több mint 600 gyógynövény alapú és 250 növényi alapú gyógyszer szerepel az ayurvedikus “gyógyszertárban”, amelyet a nemzeti orvosi ügynökségek által kiadott szövegek szerint állítanak össze Indiában. Ezeknek a gyógyszereknek egy része fémekkel vagy más, természetben előforduló anyagokkal kevert növényeket tartalmaz, és pontos mérések alapján készülnek.

Sajnálatos módon ezek közül számos veszélyes, indiai és más országokban, köztük az Egyesült Államokban dolgozó egészségügyi dolgozók is lépéseket tesznek a probléma megoldására.

Egy 2004-ben közzétett, NCCAM által finanszírozott tanulmány megállapítja, hogy a recept nélkül kapható 70 ajurvédikus szer közül 14 ólmot, higanyt és/vagy arzént tartalmaz olyan mennyiségben, ami káros lehet.

Ez a tanulmány, melyet az Amerikai Orvosi Szövetség folyóiratában közöltek, arra a következtetésre jutott, hogy “a Dél-Ázsiában termelt és a bostoni dél-ázsiai boltokban kapható ajurvédikus gyógynövényi (HMP) termékek 20%-a potenciálisan káros mennyiségű ólmot, higanyt és arzént tartalmaz. Az ayurvédikus orvoslás paciensei nehézfém mérgezésnek teszik ki magukat, ezért kötelezővé kellene tenni az ayurvédikus növényi szerekben a mérgező nehézfémek vizsgálatát.”

A betegségmegelőzési és -megelőzési központok (CDC) tizenkét esetet jelentettek az elmúlt években az ájurvédikus gyógyszerekhez kapcsolódó ólommérgezésről. (2004)

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2017. december 3.