Aikido

A napokban jelentkezett hozzám terápiára valaki, aki komolyan foglalkozik aikidóval. Én csak annyit tudtam az aikidóról, hogy valamilyen keleti önvédelmi technika. Kérdeztem tőle, hogy mi is az aikido. Erre csupa szépet mondott a harmóniáról és az együttműködésről. Nekem egy-két mozzanat azért kicsit gyanús volt és ezért megkérdeztem, hogy nincs-e benne valami ezoterikus dolog, mert hogy olyan embereket nem vállalok terápiára, akik bármilyen ezoterikus dologgal foglalkoznak. Erre a kérdésre nem tudott választ adni. Úgyhogy én kellett megnézzem. Hát, keményen ezoterikus.

Összeszedtem az alapítójuktól néhány olyan idézetet, amelyeket ha valaki mond, akkor bármilyen sokat beszél is a szeretetről, nem kérdéses, hogy hol áll.

“A Béke Művészete önmagaddal kezdődik. Dolgozz saját magadon és a Béke Művészetében kitûzött feladatokon. Mindenkinek van szelleme, ami kifinomítható; teste, ami edzhető egy bizonyos fokig; és egy neki megfelelő út, amit követhet. Semmi másért nem vagyunk itt, mint hogy megértsük a belső istenségünket és hogy megvalósítsuk a velünk született megvilágosodást. Ápoljuk a békét életünkben és aztán alkalmazzuk a Művészetet mindenre, amivel találkozunk.”

“Ne nézz mereven az ellenfeled szemébe: megigézhet. Ne rögzítsd a tekinteted az ő kardján: megfélemlíthet. Egyáltalán ne összpontosíts az ellenfeledre: elveszi az energiádat. A gyakorlás lényege, hogy az ellenfelet vondd be teljesen a saját hatáskörödbe. Ekkor ott lehetsz, ahol akarsz.”

“Ahhoz, hogy megvalósítsd az igazi Béke Művészetét, képesnek kell lenned arra, hogy szabadon mozogj a látható, a rejtett és az isteni birodalmakban.”

“A Béke Művészete, amit gyakorlok, helyet ad a világ mind a nyolcmillió istene számára, és én együttműködök mindannyiukkal. A Béke Istene hatalmas és minden országban mindent megparancsol, ami isteni és felvilágosult.”

“Oltárok és templomok építése nem elég. Formálj magadból egy élő buddha képet. Mindannyian át kell hogy változzunk a könyörület istennőivé, vagy győzedelmes buddhákká.”

“Egyesítsd magad a kozmosszal, és felsőbbrendűségi gondolataid eltűnnek. A felsőbbrendűség a szentségtelen világban van. Amikor eltűnik a felsőbbrendűség minden nyoma, megmutatkozik a valódi személy, az Isteni Lény. Ürítsd ki önmagad és hagyd működni az Istenit.”

“Nem láthatod és nem érintheted az Istenséget a durva érzékeiddel. Az Isteni benned van, nem pedig másutt. Egyesítsd önmagad az Istenséggel, és képes leszel bárhol érezni az isteneket, de ne tapadj és ragaszkodj hozzájuk.”

Forrás

Létrehozva 2018. január 14.