Agykontrol és Agyideg

 

Agyideg:
“Eredeti beszédek és tanítások ugyan még megmaradtak, de azokat félrebeszélik vagy pedig nem is foglalkoznak velük abban az esetben ha túl egyértelmű lenne.”

Aranka:
Említsen már párat, hogy megérthessük, miről beszél. Melyek az “eredeti beszédek és tanítások”, és mely részekkel nem foglalkozik az Egyház, nehogy túl egyértelmű legyen? Én úgy tudom, az evangéliumoknak minden egyes szavával foglalkozik az Egyház, mégpedig eléggé kimerítően.

Agyideg:
“Minden esetre így is nagyon sok hasznos információ megmaradt a bibliában, ami sok dologra rávilágít, de akinek van bátorsága megkérdőjelezni dolgokat, az az egyházra hivatkozva vagy megtagadja Istent vagy pedig nem is törődik vele. Ezáltal pedig nagyon kevesen férnek hozzá a krisztusi tanításokhoz és a valódi mondanivalójához. “

Aranka:
Ne haragudjon, de a fogalmazása egyre átláthatatlanabbá válik. Egyrészt azt mondja, hogy “így is nagyon sok hasznos információ megmaradt a bibliában, ami sok dologra rávilágít”, másrészt pedig azt, hogy ” Ezáltal pedig nagyon kevesen férnek hozzá a krisztusi tanításokhoz és a valódi mondanivalójához”. Az első mondatának a második fele azonban már kész útvesztő: “akinek van bátorsága megkérdőjelezni dolgokat, az az egyházra hivatkozva vagy megtagadja Istent vagy pedig nem is törődik vele”. Ezt hogy kell érteni? Kit ér ma bántódás azért, mert megkérdőjelez dolgokat? Én leszek az első, aki ez ellen felszólalok, ha konkrét példát hoz erre. És ki tagadja meg Istent? És miért?

Agyideg:
“Nem azzal van bajom, hogy ki miben hisz, és hogy hogyan irányítja a tagjait. Az sem érdekel, hogy hol miket hitetnek el. De az már érdekel amikor egy nyílt sátánista globális közösség Krisztus nevével toborozza a híveit. Azért már felemelem a hangom, ha ilyen közösségek miatt válnak sokan sátánistákká, ateistákká vagy pedig más módon elfordítják az igaz úttól.”

Aranka:
Tudja, ez nagyon furcsa, amit ír, hogy “egy nyílt sátánista globális közösség Krisztus nevével toborozza a híveit”. Nem tudom, milyen közösségre gondol (merem remélni, hogy nem a Katolikus Egyházra), de ez önmagában képtelenség. Azonnal az jutott eszembe, amikor Jézust meggyanúsítják, hogy a sátán segítségével űzi ki az ördögöket: “De ő átlátott rajtuk, azért ezt mondta nekik: „Minden önmagával meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha tehát a sátán meghasonlott volna magával, hogy állhatna fenn az országa? Azt mondjátok, hogy Beelzebul segítségével űzöm ki az ördögöket. Ám, ha én Beelzebul segítségével űzöm ki az ördögöket, a fiaitok kinek a segítségével űzik ki őket? Ezért ők lesznek bíráitok. De ha én az Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, akkor már közel van hozzátok az Isten országa.” (Lk 11,17-20) Ugye, érti? Jézus Krisztus nevével a sátán sosem toborozna magának embereket, hisz annyira irtózik ettől a névtől.

Agyideg:
“Elolvastam egyszer egy sátánista hitrendszert(a honlapra nem emlékszek), ami a szabadságért örvendezett, mert nagyon is tisztán látta azt, ahogyan az egyház csak kiszolgáltatottá teszi a híveit. Csakhogy a kiszolgáltatottság nem Istenre vall, aminek nem néznek utána.”

Aranka:
A szabadságért örvendező sátánista hitrendszer nagyon érdekes lehet, de engem jobban érdekelne a kiszolgáltatottság. Ezt a kiszolgáltatottságot, ha volna szíves megmagyarázni! Milyen módon vagyok én kiszolgáltatva az Egyháznak? Nyissa már fel a szememet, kérem!

Agyideg:
“Ha egy olyan közösségről lenne szó, ahova mindenki saját akarata szerint csatlakozhatna, akkor minden rendben lenne. Csakhogy ezek olyan közösségek, ahol az emberekre ráerőltetik az akaratukat és az előírásaikat.”

Aranka:
Csak nem azt akarja mondani, hogy a Katolikus Egyház kényszeríti az embereket, hogy lépjenek be tagjai közé? Ha ezt állítja, akkor ugye tisztában van vele, hogy hazudik? Az Egyháznak sem kompetenciája, sem hatalma nincs ilyesmire, de nem is törekszik rá. Viszont, ha valaki a az Egyház tagja, akkor joggal elvárható tőle, hogy előírásait is tartsa be. Talán nem így van ez ma legegyszerűbb és legvilágiasabb szervezeteknél is? Ha egy tanuló nem tartja be az iskolája házirendjét, akkor búcsút mondanak neki. Ha egy dolgozó nem felel meg a munkaköri leírásának, elbocsájtják. Ha egy párt tagja nem fogadja el pártja alapelveit, szabályait, kitessékelik. Csak az Egyházzal van problémája?

Agyideg:
“Látszólag nem alkalmaznak erőszakot, hanem megadják a szabad választás lehetőségének a látszatát: vagy Istent választod(vagyis minket), vagy pedig a pokolra vagy kárhoztatva már mostantól és egy örök életre elutasítod Istent az életedből. Erre szoktak olyanokat mondani mint pl. hogy az Isten senkit sem kötelez arra, hogy kövesse őt. A háttérben pedig ott szorul az, hogy aki pedig nem engedelmeskedik az egyházunknak az részünkről a pokolra van ítélve.”

Aranka:
Hát kérem szépen, ismét nem mond igazat! Szeretném látni, hol olvasott ilyesmit az Egyház megnyilatkozásaiban. Egyrészt az Egyház senkit nem ítél pokolra, másrészt javaslom szíves figyelmébe a Katolikus Egyház Katekizmusának olvasását, csakhogy ne tessék badarságokat írni. Pld: “Isten senkit nem rendel eleve arra, hogy a pokolba jusson; ehhez ugyanis az Istentől való szándékos elfordulás (halálos bűn) és a mindvégig való megátalkodottság kell.”

Agyideg:
1. Aki Istent követi, annak mi köze van az egyházakhoz? A bibliában az áll, hogy csak Istenben és Isten által lehet üdvözülni. Nem az egyházak által! Hogyan állíthatja magáról azt a katolikus vallás, hogy ő az egyedüli üdvözítő egyház? Ennyire még senki sem sajátította ki Istent! Az egyházat Istennel azonosítani óriási hiba.

 

Létrehozva 2022. június 27.