Szabadíts meg minket a büfé-bíborosok és püspökök ostorától!

Szabadíts meg minket a cafetéria-bíborosok és püspökök ostorától!

Tragikus módon a katolikusok hozzászoktak az olyan katolikus politikusokhoz, akik megválogatják, hogy milyen kérdésekben ragaszkodnak az egyházi tanításhoz. Ennek leghírhedtebb esete Amerika jelenlegi elnöke, aki a kormány minden hatalmát felhasználja az LMBTQ-program és az észak-koreai típusú, a születésig érvényes abortuszpolitika előmozdítására, miközben azt állítja magáról, hogy szentáldozásban részesülő „hívő katolikus”.

Wilton Gregory bíboros, Washington érseke nemrég úgy jellemezte az elnököt, mint aki „nagyon őszinte a hitében”. Ugyanakkor „büfé-katolikusnak” is nevezte, aki a katolicizmusnak csak azokat a részeit „válogatja össze”, amelyek megfelelnek politikai programjának.

Bár a bíborosnak igaza van e rossz katolikus politikusok borzalmas szelektivitásával kapcsolatban, mégis ki kellene szélesítenie elemzését.

A büfé-katolikus politikusok tömeges növekedése teljes mértékben annak köszönhető, hogy büfébíborosok és püspökök pásztorolják Krisztus nyáját.

Ezek a politikusok büntetlenül „válogatnak”, mert tudják, hogy semmi, abszolút semmi nem fog velük történni ebben az életben, az egyetlen életben, ami számukra számít. Ezek a közéleti vezetők nyugodtan tekinthetnek vissza a múltba, és láthatják, hogy ez a mentesség évtizedek óta tart.

Legyen szó akár a születésig kérhető abortuszról, vagy a transzneműek láthatóságának napját húsvét vasárnapra tenni, abszolút semmi olyan nincs, ami miatt bajba kerülnének. Isten és az Ő törvénye elleni esetleges felháborodás sem fogja őket a mai büfébíborosok és püspökök általi kiátkozáshoz vezetni. Minden megengedett. Semmi sem tilos.

Ezek a rossz katolikus politikusok megértik, hogy büntetlenségük azért van, mert a büfébíborosok és püspökök maguk is teljesen kiszámítható módon válogatják ki, hogy a hit mely részeit akarják megvédeni.

A püspökök ugyanis felelősek a hit integritásáért és gyakorlatáért a joghatóságuk alá tartozó területeken. A püspök felelős Isten előtt a gondjaira bízott lelkekért.

Mivel a lelkek üdvössége forog kockán, a püspöknek nincs joga megválogatni, hogy a hit mely tételei és a katolikus erkölcs mely részei maradhatnak védtelenül, a Tízparancsolat mely részét lehet figyelmen kívül hagyni, és mely nyilvános istenkáromlások és erkölcsi botrányok maradnak elítélés és büntetés nélkül.

A hitnek ez a szelektív védelme az egyházi tanítás torz képét eredményezi. Az Egyház mindig is azzal tűnt ki, hogy az Igazság bemutatásával és a kor tévedéseitől való félelem nélküli szembenézéssel tűnt ki, még akkor is, ha ez üldöztetéssel járt.

Jó példa erre a bátor hozzáállásra, hogy az Egyház elítélte a nácizmust, a korabeli „cafeteria” tisztségviselők nyomásának ellenére. XI. Pius a teljes papság támogatását igénybe véve hirdette az igazságot német nyelvű, Mit Brennender Sorge (1937) című enciklikájában, amely az akkor hatalmon lévő hitleri náci rezsimet vette célba. Így szólt: „Az első, a papnak a környezetéhez való szeretetének legtermészetesebb ajándéka az igazság, sőt a teljes igazság szolgálata, a tévedés leleplezése és cáfolata, bármilyen formában, bármilyen álruhában, bármilyen köntösben jelenjen is meg. Erről lemondani nemcsak Isten és szent hivatásod elárulása lenne, hanem néped és nemzeted jóléte elleni bűn is.”

Jézusnak az evangélium terjesztésére vonatkozó nagy megbízatása arra utasítja az Egyházat, hogy olyan kinyilatkoztatott tanítást tanítson, amely egy oszthatatlan egészet alkot. Az Igazság hirdetésének magában kell foglalnia a tévedés elítélését is. Ez megköveteli, hogy elmarasztalással és kiközösítéssel fegyelmezzük azokat, akik állhatatosan tagadják az Egyház tanítását és megsebzik a lelki közjót.

Elfogadni vagy eltűrni, hogy az Egyház tanítását részben figyelmen kívül hagyják, elhallgattassák vagy elnyomják a politikai célszerűség kedvéért, a püspök küldetésének teljes elárulása.

Így a büfé-katolikusok a büfé-bíborosok és püspökök természetes gyümölcsei, akik tetteik és mulasztásaik révén a legbeszédesebb módon tanítják az idők során azt, hogy az Egyház egy nagy cafeteria, ahol mindenki (még a bíboros és püspök is) azt válogatja ki, amiben hinni akar. Ez a hozzáállás a hitnek azt a torz látásmódját propagálja, amely a mai tömeges hanyatláshoz és hitehagyáshoz vezetett.

Ez azonban egy furcsa büfé. Minden szabályt megszeg. A büfék általában egészséges ételek széles választékát kínálják, amelyek megfelelnek a vásárlók ízlésének. Nem megengedett a káros választék.

A baloldali katolikusok számára ez a büfé ugyanazt a felszínes spiritualitást, társadalmi igazságosságot, szocializmust, felszabadítási teológiai retorikát, különféle eretnekségeket és James Martinesque atya LMBTQ-kedvenc kínálatát kínálja a katolikus külsőségek köntösébe burkolva.

Ez nem egy csábító lehetőségekkel teli büfé, hanem egy olyan, amely mérgező, doktrinális tévedéseket tálal, melyek a lelkeket elviszik Krisztustól és az Ő törvényétől.

Szép és jó elítélni a büfé-katolikus politikusokat, de még rosszabbak a büfé-bíborosok és püspökök, akik már régóta lehetővé teszik a liberális tévedések kiszámítható kiválogatását azáltal, hogy nem hajlandók fenntartani az Igazságot és szankcionálni ezeket a politikusokat.

Ez a kötelességmulasztás drasztikus és örökkévaló következményekkel jár, beleértve lelkek millióinak örök kárhozatát. Itt az ideje, hogy bezárjuk a cafetériát. Soha nem volt joga kinyitni.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. április 22.