A transznemű személyeknek bűnbánatot kell tartaniuk” keresztelkedés előtt

Gerald Murray kánonjogász a Newsmaxnak azt mondta, hogy a transznemű személyeknek „bűnbánatot kell tartaniuk”, mielőtt megkeresztelkedhetnek.

Murray, a New York-i Szent Család templom lelkésze pénteken a „National Report” című műsornak adott interjúban tette meg észrevételeit.

Szerdán a Vatikán kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint bizonyos körülmények között megengedett, hogy a transz katolikusok megkeresztelkedjenek és keresztszülőként szolgáljanak.

De Murray azt mondta: „Ez egy nagyon zavaros dokumentum, mert azt mondják, hogy olyan feltételek mellett kell élniük, mint minden hívőnek. De ha valaki transzneműnek vallja magát, az azt jelenti, hogy nem elégedett azzal, ahogyan megszületett. Te férfi vagy. Azt gondolod, hogy nő vagy, vagy fordítva. Ez ellenkezik Isten gondviselésével és a teremtés természetével. Férfinak és nőnek teremtette [Isten] őket.

Tehát, ha bűnbánatot akarnak tartani és ezért le kell mondaniuk arról a színlelésről, hogy nem az a nemük, aminek születtek, akkor az okozna problémát, ha egy férfi nőnek öltözik, majd bejön a templomba, és azt mondja: „Meg akarok keresztelkedni, és azt akarom, hogy asszonyak szólítsanak, hogy kisasszonynak szólítsanak.”

Mi pedig azt mondjuk: „Nos, te nem vagy kisasszony vagy asszony, te egy férfi vagy.”

„Ez a terv valamilyen szempontból még aggasztóbb, mert ha a keresztszülőktől elvárt a keresztény életvitel modellezése annak számára, aki a keresztgyermekük, akkor hogyan tudsz keresztény életet modellezni, ha olyannak adod ki magad, aki valójában nem vagy?

A transzszexuális emberek szeretik azt mondani: ‘Tudod, a Katolikus Egyház le van maradva a kortól. Most felzárkóznak.’

Attól tartok, ha ez a gyakorlat átmegy abba, hogy nőknek öltözött férfiak szolgálnak keresztanyaként, akkor igazi zűrzavar lesz az egyházban.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. november 14.