Mit keres egy mászófal a bécsi dómban?

A bécsi érettségizőkre jövő héten meredek mászás vár. Ezért állítottak fel egy mászófalat a Stephansdomban [Szent István-székesegyház]. 

Az írásbeli érettségi és diplomavizsgák május 2-án kezdődtek. Nem kevesen feszültek, hiszen az érettségi évfolyamok záróvizsgái már a küszöbön állnak. Egy plusz segítő kézként a magasból az érettségizők online regisztrálhatnak a www.beblessed.at oldalon, hogy a Szent István-székesegyházban gyertyát gyújtsanak és imádkozzanak értük a vizsga napján, amitől a legjobban félnek. Aki szeretné, az a kiválasztott vizsganap reggelén WhatsAppon vagy Telegramon keresztül kap egy videót a Szent István-székesegyház áldásával.

Gratulációk a legfelsőbb körökből

Christoph Schönborn bíboros sok szerencsét, Isten áldását és a vizsgához való félelemmentes hozzáállást kíván a diákoknak. Nem véletlen, hogy Schönborn bíboros külön jókívánságokat küld a matematikavizsgához: annak idején ő is ettől a tantárgytól félt a legjobban. Nikolaus Krasa általános helynök, Toni Faber székesegyházi plébános, valamint Constanze Huber és Anna Schinnerl keresztény influenszerek szintén áldást küldenek a Szent István-székesegyházból az érettségi különböző napjain, hogy bátorítsák a tanulókat röviddel a vizsga kezdete előtt. Az áldással azt ígérik az embereknek, hogy Isten velük van, megvédi és elkíséri őket.

Mászni az ég felé

Az érettségi gyertyakampányt, a Bécsi Főegyházmegye iskolaszékének projektjét az április 16-án a Szent István-székesegyházban tartott “BE BLESSED” érettségi áldási ünnepségen mutatták be. Az istentiszteletre számos érettségiző jelentkező érkezett, hogy Isten áldását megkapják a közelgő érettségi és diplomavizsgáikra.

A székesegyházban egy több mint hét méter magas mászófalat állítottak fel, amely az iskolai pályafutás utolsó métereit szimbolizálja. Nikolaus Krasa általános helynök és Johannes Hofherr, az osztrák ifjúsági válogatott profi hegymászója az istentisztelet alatt mászták meg a falat. A csúcsra érve azt kívánták a diákoknak, hogy érjenek fel a csúcsra az érettségivel, és tudják, hogy Isten elkíséri őket további életútjukon. Michael Ludwig (SP) polgármester és Heinrich Himmer, Bécs oktatási igazgatója is jelen volt az áldási ceremónián.

A cikket kizárólag az égbekiáltó indoklású szövegezés miatt adtuk itt közre, és nem A szent tér szekularizálása sorozat részeként, egyetlen képpel. Nagyon nem ajánljuk a sziklamászást az égbe emelkedéshez. A szerk.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. augusztus 5.