Hamis Mária-üzenet kering a világhálón

Ismét lánclevélként terjed Magyarországon egy kérés – ne dőljünk be a hamis üzeneteknek. A szerk.

Azt állítják, hogy az egyik medjugorjei látnok, Ivan Dragicevic kapta ezt a Szűzanyától, és sürgősen terjesszük, mert közel a háború. Aki ismeri a medjugorjei jelenéseket, annak rögtön feltűnik, hogy ez nem a Szűzanya stílusa, továbbá a medjugorjei üzeneteket pontosan lefordítják több nyelvre, és nem ilyen módon hozzák nyilvánosságra.

Az üzenet tartalmában lehetne igaz. Nagyon jó, hogy imára buzdítja az embereket. Sajnos ez egy kacsahír (hoax), amely a hiteles jelenési helyeket és üzeneteket járatja le, ebben esetben Medjugorjét. Ez arra jó, hogyha valóban lesz figyelmeztetés az égiektől, már senki ne figyeljen arra. Ne támogassuk az üzenetek terjesztését.

Aki veszi a fáradtságot, az felkeresheti a medjugorjei jelenések egyik oldalát (angol változat). Itt olvasható, hogy Kanadából indult el ez a hamis üzenet és Ivan kéri az embereket, hogy állítsák meg ennek a rémhírnek a terjedését.

Minden ilyen feltételezett “üzenet” olvasása előtt kérjük a Szentlélek vezetését, hogy adjon bölcsességet a megkülönböztetésben. A jószándék ne arra vezéreljen, hogy rögtön továbbküldjük minden ismerősünknek, mert ezzel nem Istent szolgáljuk.


Megkaptuk az egyik medugorjei magyar tolmács, Andrea levelét is, aki ezt írja erről az üzenetről:

Nem a látnok Ivántól van ez az üzenet!! Már felhívták a figyelmet arra, hogy ne terjesszük. Bár imádkozni mindig üdvös dolog, de a pánikkeltés nem Istentől való! Kérlek, Te se küldd tovább! Köszönöm!

Imával és szeretettel: Andrea

Létrehozva 2012. február 19.