Szent szokások: Húsz újévi fogadalom

Hogyan induljon az év jobb szellemi alappal

Viszlát 2020! Kemény volt. Az év valójában arra ösztönzött, hogy tegyünk újévi fogadalmakat. És a jó alatt a szentet értem. A világ mindig cserben hagy bennünket minket – még inkább 2020-ban –, de tudjuk, hogy van valami jobb van számunkra Istennek.

Tűzz ki célokat önfejlesztésre ebben a világban – például testmozgás vagy a dohányzásról való leszokás –, de aztán menj mélyebbre, egészen a lelkedig, és gondold át, hogyan erősödhetsz meg és kerülhetsz közelebb Istenhez 2021-ben. A szent szokások létrehozása volt az, ami inspirált, hogy megírjam a Szent hekkelés: mindennapi dolgok megélni hitedet és a menniybe jutni című művemet, hogy kiterjesszük kapacitásunkat a szentséghez miözben éljük napjainkat. Ezzel a megközelítéssel a fogadalmak 2021-ben felgyorsulhatnak, mivel az új viselkedés könnyen szokássá válik. Íme, néhány ötlet.

1. Viszonozd az ajándékokat.Amikor használsz egy ajándékot, mondj egy imát azért, akitől kaptad. Például minden alkalommal, amikor meglocsolom a muskátlit, egy Üdvözlégy Máriát mondok azért a személyért, aki azt adta nekem. Amikor olyan ruhát vagy ékszert viselsz, amit valaki adott neked, mondj egy imát az adakozóért.

2. Imádkozz véletlenszerűen is.Válassz valakit, akiért aznap nap imádkozol. Lehet egy politikus, aki az abortuszt népszerűsíti, vagy valaki egy melletted elhaladó autóban, vagy egy vásárló a bolti sorban. Ha valaki eléd vág az úton, imádkozz érte, és a haragod alábbhagy – és mindkettőtök áldott lesz.

3. Gyakrabban látogasd Jézust.Készíts tervet, hogy hetente egyszer találkozz Jézussal az Oltáriszentségben. Minél több időt töltesz Jézussal, annál többet tud adni neked.

4. Visszapattanás. Gyerekként azt szoktuk mondani: „Én gumi vagyok, te meg ragasztó; Bármit mondasz, lepattan rólam, és hozzád ragad.” Gondolj arra, hogy Isten azt mondja nekünk: „Én vagyok Isten, én teremtettelek; bármit teszel másokért, az visszatér hozzád.” Jézus azt mondta nekünk: „Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.” (Mt 7,10).

5. Legyél láthatatlan. Keresd a jótevés láthatatlan módjait. Menj tovább egy parkolóhelytől a bejárat közelében, és imádkozz azért, aki helyetted fog odaparkolni. Tedd helyére a bevásárlókocsit, és imádkozz azért, aki otthagyta, és azért, aki azt legközelebb használni fogja.S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.” (Mt 6,6).

6. Olvasd a Szentírást. Tedd a Bibliát egy kényelmesen elérhető helyre valahova, és üsd fel naponta egyszer.

7. Hívd a vezetőt, és dicsérj meg egy alkalmazottat. Ha jó kiszolgálást kaptál, hívd a menedzsert, és számolj be neki. Az alkalmazottnak jó napja lesz. Bónuszként mondj egy imát értük.

8. Kérd Istent, hogy gondoskodjon az ülőhelyekről és beszélgetéseidről. Tudom, hogy az embereknek (és nekem is) csodálatos tapasztalatuk van, amikor kérték Istent, hogy irányítsa, ki mellett ülünk eseményeken vagy a repülőgépen, és irányítsa a beszélgetéseinket is (akkor is, ha társadalmi távolság van köztünk). Próbáld ki, és meg fogsz lepődni.

9. Böjtölj naponta. Jézus 40 napig böjtölt, mielőtt megkezdte szolgálatát. Ahhoz, hogy integráld a böjtöt a napi áldozathozatalba, hagyj ki valamit az étkezésekből. Hagyd ki a sült krumplit vagy a ketchupot, vagy ne tegyél vajat a kenyérre. Nem azt javaslom, hogy hagyj ki egy komolyabb böjtöt, de miért ne hasznosítsuk erejét naponta?

10. Élvezd a várakozást. Mit csinálsz, miközben a mikrósütőre vársz, vagy arra, hogy valaki felvegye a telefont? Fordítsd a lényegtelen pillanatokat a következmények imájává.

11. Fejezd be a vásárlást egy meglepetéssel. „Köszönöm, és legyen szép napja” ez annyira hétköznapi, hogy a pénztárosok alig hallják meg. Próbáld ezt mondani: „Köszönöm, és Isten áldja”, szívből jövő kifejezéssel. Amikor meghallják, általában mosolyognak, és néha azt válaszolják: „Isten áldja Önt is!”

12. Használja a szirénát és a villogó fényt imajelként. Imádkozz azért, akiért a mentő gyorsan halad, és azért is, aki a hívást fogadja a rendőrségen. Bármilyen okból is, de jól jönne nekik egy kis extra ima.

13. Felejtsd el saját magad. Az alázat a szentséghez vezet. Kerüld mások kijavítását, ha ez nem fontos. Legyél az utolsó a sorban. Adj hálát Istennek a kudarcért, és kérd meg, hogy vezessen oda, amit Ő akar adni számodra.

14. Beszéljen olyanokkal, akiket senki sem lát.Ismerd meg a nap szentjét, és kérd meg, hogy imádkozzon érted.

15. Adj tovább valamit, amit szeretsz.Az rendben van, hogy eladományozod azokat a dolgokat, melyeket nem használsz, de néha add tovább a kedvenc dolgaidat is. Ez a különbség Káin és Ábel Istennek adott felajánlásai között.

16. Hordj keresztet.Ez néma tanúságtétele Jézus szeretetének és áldozatának.

17. Böjtölj kicsit többet.Végy egy napot, és mondj le valamiről, mint a kávé, az ékszer hordás vagy smink, a közösségi média használata, vagy bármi.

18. Legyen panaszmentes a napod.Szentelj egy egész napot minden héten arra, hogy egyáltalán ne panaszkodj. Az időjárás is beleszámít.

19. Kérjed a ház megáldását.Kérj meg egy papot, hogy áldja meg a házadat 2021-ben.

20. Adjál váratlan ajándékokat.Szabadíts meg valakit az adósságtól, névtelenül adjál ajándékutalványt vagy pénzt valakinek nehéz időkben, küldj pizzát vagy pékárut egy rendőrségre vagy egy idősek otthonába, vagy a kórházi alkalmazottaknak, vagy egy nagy családnak.

Legyen boldog és szent éved 2021-ben!

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. január 6.