Ne szidd a migránst! Ne gyalázd a gyilkost!

Ne szállj szembe a gonosszal.”(Mt 5,39)

Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, te győzd le jóval a rosszat.” (Róm 12,21)

Cooper írja le A préri című könyvében, hogy ha a prérin tűz ütött ki akkor azt az indiánok ellen tűzzel állították meg. A terjedő tűzfolyammal szemben elindítottak egy másikat így felperzselték előtte az éghető területet. Persze ehhez kellett a jó széljárás is.

A pokol terjedő tüzét Jézus a kereszt, a szeretet tüzével állította meg. A bűn minden átkát áldássá fordította és így felperzselte előtte a bűn összes éghető anyagát. Ma is hatékony, ha az Ő módszerét követjük:

Ne fizessetek a rosszért rosszal, se a szidalomért szidalommal. Mondjatok inkább áldást, mert arra kaptatok meghívást, hogy az áldás legyen az örökségetek. Mert aki az életnek örülni szeretne, és jó napokat látni, az óvja nyelvét a rossztól, ajkát a hamis szótól. Forduljon el a gonosztól, tegye a jót, keresse a békét, járjon utána. Mert az Úr szeme az igazakon, hallja imádságukat, s a tekintete a gonosztevő ellen fordul.” (1Pét 3,9)

Persze ehhez kell nekünk is a jó széljárás, a Szentlélek vezetése, hogy a gyilkosokat ne szidalmazzuk, ne átkozzuk, ne gyalázzuk, mert azzal csak olajat öntünk a gonoszság terjedő tüzére. Ellenben gyújtsuk meg szívből jövő szavainkkal az imádság ellen tűzét, mondjunk áldást rájuk és a Szentlélek kiömlő olaja majd felperzseli előttük és bennük a rosszat, hogy ne tudjon tovább terjedni. Minden odaadott áldásunk jolly joker Jézus kezében, ütőkártya, hogy hatalmát az adott helyzetben kinyilváníthassa. És ellenkezőleg is igaz. Minden gyalázkodó szavunk is jolly joker az ellenség kezében. Ütőkártya, amit mi adtunk a kezébe és akkor és arra használja fel amire csak akarja.

Rom12.14 “Áldjátok üldözőiteket, áldjátok és ne átkozzátok! Örvendezzetek az örvendezőkkel, a sírókkal pedig sírjatok. Éljetek egyetértésben.
Rosszért rosszal senkinek se fizessetek. Törekedjetek a jóra (nemcsak Isten, hanem) az emberek előtt is. Amennyiben rajtatok múlik, lehetőleg éljetek minden emberrel békességben. Bosszút ne álljatok, szeretteim, hanem hagyjátok az ítélet haragjára, mert írva van: „Enyém a bosszú, én majd megfizetek” – mondja az Úr. Sőt „ha ellenséged éhezik, adj enni neki; ha szomjazik, adj inni neki; mert ha így teszel, égő parazsat raksz a fejére.” Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, te győzd le jóval a rosszat.”

Választhatsz. Vagy jolly maker -öröm készítő, örömhírt =evangéliumot élő és adó – vagy bad maker – a rossz tovább adója leszel, de akkor a bűnöd adójáért is te fizetsz majd.

(forrás: felelmetes-ez-a-hely.blogspot.hu)

Létrehozva 2016. augusztus 13.