Milyennek látja a sátán az embert

Milyennek látja a sátán az embert

Az alábbi idézeteket a híres jezsuita egzorcista Domenico Mondrone gyűjtötte össze, aki személyesen folytatott párbeszédet a Gonosz lélekkel ördögűző szertartásai során.

„Sosem fogtok rájönni, hogy mennyire lenézlek benneteket. Undorítóak vagytok. Hencegtek azzal, hogy magasabb rendűek vagytok az állatoknál, miközben ti vagytok a leghitványabbak mind közül. Hányingerem van tőletek. Rosszabbak vagytok a saját disznóitoknál. Intelligensnek tartjátok magatokat, pedig vannak dolgok, amiben valójában hülyék vagytok. Nézzétek csak azt az áltudományos moslékot, amivel etetlek titeket. És ezt az úgynevezett „tudósok” szolgálják föl nektek – ők az alattvalóim.

Aztán itt az a szemét, amit a sajtón keresztül juttatok nektek. Tényleg az Ő legértékesebb teremtményei lennétek? Milyen könnyen félrevezetnek szolgáim hazugságai? Fontos nektek a szabadságotok, de könnyedén a csapdáimba sétáltok. Milyen könnyű benneteket eltéríteni a jó útról. Felháborodtok, ha valami bűnt láttok, de ti magatok mindig készek vagytok kiélni bűnös hajlamaitokat. Fetrengtek gyengeségeitekben, mint egy disznó a sárban. Egymás torkának estek egy nő vagy egy marék arany miatt. Így aztán nem panaszkodhatom.
Mi ez a nagy hajcihő Akörül, aki feláldozta magát értetek? Mit ért el? Megszabadított titeket valamitől? A bűntől? Hisz ti olyan mélyre süllyedtetek a bűnbe, hogy már majdnem belefulladtok! És még nem is beszéltem arról, hogy mit csináltok, amikor az irigység, gyűlölet, versengés vagy bosszú gondolatával kísértelek titeket. Az egyetlen, aki meghiúsítja a terveimet” – teszi hozzá másutt a Sátán – „az a Szűzanya. Tönkreteszi a királyságomat. Ő áll köztem és végső győzelmem között. Akár a vereségem okozója is lehet. Mindig hátráltat, és bátorítja rajongóit, hogy fosszanak meg az általam megnyert lelkektől. Ha hatalmam erősödni érzem valahol, ő csendesen még több győzelmet arat.”

Forrás

Létrehozva 2011. június 5.