Hogyan beszéljek a fiamnak a szexről?

Minden fiús apa életében eljön, rosszabb esetben el kellene jönnie annak pillanatnak, amikor időt kellene szánni arra a bizonyos beszélgetésre. Én szerencsére már túl vagyok ezen, bár nem sok támpontom volt a témában. Ezzel a cikkel szeretnék segíteni a hasonló cipőben járó apukáknak, mely az allprodad keresztény családoknak szóló internetes portálon jelent meg.

Amikor a fiam éppen csak négy éves volt, nekem szegezte a következő kérdést: „Honnan jönnek a babák?” Azt válaszoltam, hogy az anyukájuk pocakjából. Remélve, hogy ez a válasz a számára kielégítő lesz, megpróbáltam másra terelni a szót. De csak tovább erősködött: „Hogy kerülnek a babák az anyukájuk pocakjába?” […]

Néha a fiam vásárlás után segít nekem behozni a dolgokat. Így megkérdeztem tőle, ha neki adnám azokat a nehéz táskákat, amelyek túl nehezek lennének a számára, csak azért, hogy nekem kényelmesebb legyen, akkor mit válaszolna? „Nem” – mondta. Elmagyaráztam hát, amikor felnő és idősebb lesz, képes lesz a nehezebb csomagokat is cipelni. Más szóval, azt mondtam neki, hogy erre a kérdésre a válasznak a súlya az ő fiatal korában még túl nehéz. De a választ meg fogom adni, amikor idősebb lesz és képes lesz azt elhordozni.

A te fiad elég idős már, hogy cipelje a táskát? Hasonlóan hozzám, te is olyan sokáig viszed helyette, amennyire csak lehet. Mégis, az utolsó dolog amit akarsz, az az, hogy a fiad az első beszélgetést a szexről valaki mással ejtse meg. Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy itt az idő beszélni róla, de ötleted sincs, hogy mit kellene mondanod. Ez a cikk arról szól, hogyan beszélj a fiaddal a szexről.

A megfelelő körülmények megteremtése

Tekints úgy az egészre, mint egy folyamatos beszélgetés kezdetére. Úgy gondolom, a legjobb az első beszélgetéshez, ha egy estére vagy egy hétvégére kimozdultok valahová. Tedd ezt különlegessé valamilyen közös időtöltéssel. Ismertesd meg vele az egész együttlétetek célját és azt, hogy miről akarsz vele beszélni.

Tegyél fel kérdéseket

Olyan kérdésekkel indíts, amire nem lehet csak igennel vagy nemmel válaszolni. Először is rá kellene jöjjél, hogy mit tud már és honnan szerzi be az információit. Remélhetőleg nem fog azonnal elmenekülni. Néhány példa a kérdésekre, melyekkel indíthatsz: „Mit gondolsz a lányokról?” „Érdeklődsz kifejezetten egy lány iránt?” „Akartál már valaha megházasodni?” „Mit gondolsz a szexről?”

A nőkhöz való viszony

Amikor a fiúk éretté válnak, a lányok kívánatosak lesznek és a lányok iránt a természetes vágyuk nagyon felerősödik. Ez egy nagyon fontos adalék ahhoz, hogy a helyzetüket megismerd és érzékenyen tudjál közelíteni hozzájuk. A lányok értékes és drága ajándékok, hasonlóak a porcelánhoz. A fiúknak tudniuk kell, hogy a lányok nem tárgyak, akiket önző módon használhatnak a saját gyönyörűségükre, majd eldobhatnak, amikor végeztek. A lányok arra vágynak, hogy meghódítva legyenek, a vonzalmuk pedig legyen kiérdemelt. Azt akarják, hogy éreztessék velük a különlegességüket, hogy védelemben és biztonságban érezhessék magukat.

A Keresztény család blog írása elolvasható itt.

Létrehozva 2019. december 30.