Egykori popénekes azzal vádolja Taylor Swiftet, hogy ’démoni rituálékat’ is beiktat a koncerteken

(LifeSiteNews) – Egy ír popsztár, aki elmondása szerint korábban „nagyon érdeklődött a sátáni dolgok iránt”, azzal vádolja Taylor Swiftet, hogy sátáni rituálékat tart a koncertjei során.

Shane Lynch, aki a népszerű Boyzone nevű fiúzenekar tagja volt, ma pedig „újjászületett” keresztény, nemrég azt mondta a Sunday World ír lapnak, hogy az ilyen sátáni megnyilvánulások gyakoriak a zenészek, köztük Swift körében.

„Azt hiszem, ha megnézzük a legtöbb előadót, a színpadi műsoraik nagy része egy sátáni rituálé élőben, 20 ezer ember előtt, anélkül, hogy ezt észrevennék és felismernék” – mondta. „Rengeteg csuklyát és maszkot látunk, és tűzszertartásokat.”

Swift „Willow” című dalának színpadi előadása egy ilyen show, amelynek során a popsztár és előadótársai csuklyás köpenyben táncolnak, miközben mögöttük tűzjáték „ég”. Dan Reehil amerikai ördögűző pap atya arra figyelmeztet, hogy ez a show boszorkányságra utal, és hogy „valószínűleg sok démont vonz a koncertjeire.”

Maga Swift is azt sugallja, hogy a dal boszorkányokkal kapcsolatos, sőt, ő maga is boszorkány. 2020. december 15-én tweetelt egy linket a „willow lonely witch remixhez”, és azt írta: „A boszorkányok olyanok, mintha ‘néha csak zenét akarok hallgatni, miközben epekedek/duzzogok/bámulok ki az ablakon’. Ez vagyok én. Én vagyok a boszorkány.”

Lynch kifejezetten leszólta Taylor Swiftet, „a világ egyik legnagyobb művészét”, amiért a boszorkányos témákon túl „démoni rituálékat” is beiktat a műsoraiba.

„Megnézed az egyik műsorát, és két vagy három különböző démoni rituálét látsz a földön lévő pentagrammokkal, mindenféle dolgokkal a színpadon” – folytatta Lynch.

„De sok ember számára ez csak művészet, és az emberek sajnos így látják ezt” – tette hozzá.

Lynch szerint a modern zenében nemcsak „sok rejtett sátáni [kép]” van jelen, hanem „sok gonoszság”, ami magát a zenét is áthatja, beleértve „ritmust”, különösen a hip-hopban.

Elmondta, hogy már nem hallgat ilyen zenét, tovább magyarázva: „A zene az érzelmeidhez kötődik. Kapcsolatban van a lelkeddel és azzal, hogyan érzel.”

Az egykori popsztár arra figyelmeztetett, hogy a sátáni és sötét zenét „a kezdetektől fogva a gyermekeinkre irányítják, hogy rávegyék őket, hogy eltávolodjanak minden istenfélő, minden kontrollált vagy fegyelmezett dologtól.”

„Okkal válik egyre vadabbá és vadabbá minden odakinn” – tette hozzá.

Lynch az Irish Examiner című lapnak adott tavalyi interjújában megosztotta, hogy mielőtt áttért a kereszténységre, „hosszú ideig” nagyon érdeklődött a sátáni dolgok iránt.

„Ismertem és értettem az okkultizmus és a boszorkányság… szellemeit, amiről tudom, hogy egy sötét és szörnyű világ” – mondta Lynch.

„Szóval, megismerve a sötétséget úgy döntöttem, hogy szükségem van a fényre. Ez volt a szimbolika, és megtaláltam [Istent].”

A démoni megnyilvánulások egyre elterjedtebbé váltak, és egyre arcátlanabbá lettek a nagy popsztárok koncertjein nagyjából az elmúlt egy évtizedben. Például a „nembináris” énekes Sam Smith és a „transznemű” énekesnő Kim Petras a 2023-as Grammy-díjkiosztón az „Unholy” című daluk nyíltan sátáni előadását adták elő.

A Grammy-díj hivatalos honlapja ezt be is vallotta, így jellemezve előadásukat: „Vörös bőrbe és ördögszarvakba öltözve és tűztornyoktól körülvéve a duó szemet gyönyörködtető jelenetet teremtett, melyet egy pokoli előadással spékeltek meg.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. március 2.