Az Isteni Irgalmasság kézzelfogható bizonyítéka

Saját környezetemben már nem egyszer meséltem el ezt a történetet, de az Úr ezen buzdítására: „Írj, beszélj az én irgalmasságomról” (Napló, 1448), szeretném most mindezt a Szeressétek egymást! olvasóival is megosztani. Sok év telt el már az esemény óta, (pontosan tizenhárom), de mélyen megmaradt emlékezetemben, és azt hiszem, örökké  velem marad.

 Vasárnap volt, nyári szünidő. A következő héten terveztünk férjemmel és két lányunkkal (5 és 11 évesek) elutazni a családunkhoz egy kis nyári pihenésre. Éjszaka a kisebbik lányunk váratlanul nagyon lebetegedett. Gondoltam várok reggelig és akkor elmegyünk a rendelőbe, de állapota gyorsan rosszabbodott, így mentőt kellett hívni. Végül a gyerekorvossal való telefonbeszélgetés alapján, már nem is vártam meg a mentőt, hanem a teljesen legyengült gyereket taxival vittem be a kórházba.

A gyerekkórházban agyhártyagyulladás lehetőségére mutattak rá az orvosok és átküldtek a felnőtt kórház járványokkal foglalkozó osztályára. Ott először a felvételi osztályon, majd a szakosztályon is megerősítették a diagnózist. Felszólítottak, hogy adjam beleegyezésemet a gyermek lumbál punkciójához (gerincvelő folyadék levétel – ford. megjegyzése). Haboztam, de a doktornő kifejezetten felháborodott, így adva értésemre, mekkora veszélyben van a lányom. Aláírtam az engedélyt. Délig az infúzióra kötött gyermekem mellett voltam.

Hazatérve elmeséltem az idősebbik lányomnak (férjem akkor még nem jött meg a munkából), hogy mi is történt a kórházban – de csak nagyobb vonalakban. Első reakciója az volt, hogy elsírta magát – de nem a testvére miatt, hanem, mert nem utazunk el vakációzni. Úgy döntöttem, hogy nem hallgatok el előle semmit, elmondom a teljes igazságot. Megint kitört rajta a sírógörcs. Egy idő után így szólt: „Mami, nemsokára 15 óra van, és Jézus Urunk azt mondta, hogy senkitől sem tagadja meg a segítséget, aki ebben az órában kéri Őt.” Az irgalmasság rózsafüzére előtt hangosan kérte, hogy testvére gyógyuljon meg, és hozzátette, hogy ne kelljen rajta punkciót végrehajtani.

Az írás elolvasható itt.

 

Létrehozva 2019. január 5.