Egy daganat története

(2005-2011)

Erdélyi testvérek kértek meg a három levélből álló tanúságtétel közzétételére. A szerk.

Harmadik levél

Kedves Testvérek !
Halleluja!

Ma voltam az Onkológiai Intézetben kontrollvizsgálaton, és az orvos nem talált daganatot! Halleluja még egyszer és mindig!
2 hónap múlva kell majd megint a szokásos kontrollra mennem. Míg a vizsgálatra vártam az öltözőben és imádkoztam, azt kaptam a szívemben: “Ne félj, minden rendben lesz!”

És nem kellett a sugárkezelést “levezénylő” doktornőhöz sem mennem, aki a márc. elejei vizsgálatnál azt mondta, hogy van még daganat, csak kisebb lett, és még kell 5-6 sugárkezelés, aminek persze nem örültem….

Természetesen a tervbe vett március 20-i budaörsi gyógyító imaalkalomra nagy reménnyel mentem el… (előtte voltam a karizmaiskolán is, ahol már imádkoztak is értem.)

Amikor azt mondta Damian Stayne, hogy az Úr most a daganatos betegeket gyógyítja, azt az igerészt említette, amikor Jézus  megátkozza a fügefát: ugyanúgy Jézus nevében megátkozott minden daganatot, rákot és megparancsolta, hogy Jézus nevében pusztuljanak, tűnjenek el!

Azt éreztem, egy kéz megragadja a daganatot bennem és megszorítja, mint amikor az ember kinyomja a levegőt egy luftballonból… Szinte láttam becsukott szemeimmel ezt a folyamatot… Amikor Damian kérte, hogy tegye fel a kezét az, aki érzett valamit, én boldogan ugrálva nyújtogattam a kezem és kiszaladtam a színpadhoz, de nem kerültem sorra, mert a szemek gyógyulásáról korábban tanúságot tevők ott voltak… Nagyon éreztem, hogy nemsokára valamilyen más, “kézzelfogható” vagy “szemmel látható” bizonyítéka is lesz ennek a dolognak …

Amikor az összejövetel után hazaértünk (Alzheimer-betegségben szenvedő édesapám is ott volt, AZÓTA JOBBAN BESZÉL, JOBBAN JÁRKÁL, AZ EGYENSÚLYA RENDBEN VAN, ÉS AZ EMLÉKEZETE IS JAVULT), WC-re mentem, kitágult szemekkel, döbbenten vettem észre, hogy a fehérneműben ott van az, ami akkor Damian-nak arra az imájára eltávozott belőlem!

Rögtön hívtam az imaalkalmat szervező Siloe Közösség tagjait, hogy elmondjam az újságot!

Azóta Medjugorjében is jártam, hogy hálát adjak Jézusnak és égi édesanyánknak, Máriának is, hogy közbenjárt gyógyulásomért… (Nehéz volt most felmennem a Jelenések Dombjára, de azt is felajánlottam.)

Még korábban kezdtem egy kilencedet Szent Peregrinhez, aki a rákos betegek védőszentje, azóta vasárnaponként a belvárosi Szervita téri Szent Anna templomba járok… ez is a kilenced egy része… Neki is meg kell köszönnöm, hogy közbenjárt értem, hiszen az ő lábát is meggyógyította az Úr az amputáció előtti éjszakán!

Természetesen ma a kontrollvizsgálat után ismét bementem az Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus kápolnájába, hogy megköszönjem és hálát adjak az Úrnak és égi anyukánknak, Máriának, hogy ilyen nagy dolgot cselekedett velem a hatalmas teremtő irgalmas Isten!

Hála és dicsőség Neki most és mindörökké!
Köszönet minden Testvérnek, aki kitartó imájával, szeretetével közbenjárt értem!

Az Úr Jézus áldjon meg Benneteket!

J.J.
——————————————————————————–
Második levél

Kedves Testvérek!

Hála és köszönet Mindenkinek, aki értem imádkozott sugárkezelésem alatt és imádkozik értem azóta is…
A 10 kezelés megtörtént, nem volt semmi olyan mellékhatása, mint a kemoterápiának… Láttam betegeket, aki nem ennyit kaptak, mint én, hanem háromszor ennyit… Már ezért is hálát adtam az Úrnak! Minden kezelés után meglátogattam az Urat ott az Irgalmasság Kápolnájában és megköszöntem, hogy velem van és kértem a további segítségét.

Előre figyelmeztettek, hogy kenegessem a bőrömet, mert a kezelés folytán bőrpír ill. égés történik… bizony kenegettem, de mint kiderült, rossz helyen, sőt az ajánlott körömvirág krém nem is jó erre a fajta sugárkezelésre… amiket ajánlottak (gyerek popsikenőcs, Neogranormon), attól meg viszkettem, égett, sajgott, stb. Végül gyógyszerész testvérem, Piroska ajánlotta a Fenistilt, attól jobb lett, de így is lassan javult… Sem rendesen ülni nappal, sem feküdni éjszaka nem tudtam… De mi ez ahhoz képest, amit az Úr elszenvedett a keresztfán?
Mindennap felajánlottam a nehézségeket, fájdalmakat.

Már két hete, hogy abbamaradt a kezelés, kezdek egy kicsit helyrejönni. A kezelés után másfél héttel a sugárkezelést felügyelő doktornő megvizsgált és azt mondta, hogy a daganat kisebb lett, de szerinte még kell 5-6 kezelés, megbeszéli az orvosommal, aki hozzá küldött, ő pedig a kezelés abbahagyása után csak egy hónap múlva, tehát kb. április elején fog megvizsgálni, mert ilyenkor még gyulladásban van az egész, amit sugaraztak.

Kedden történt a tumor marker vizsgálat (ami a daganatsejteket mutatja ki a szervezetben) és vérvizsgálat is arra vonatkozóan, hogy nem ártott-e a sugárkezelés? Telefonon azt hírt kaptam, hogy minden eredményem nagyon jó! Dicsőség Istennek !

Március 15. után kell felhívnom a sugárkezelést felügyelő doktornőmet, hogy a leletek ismeretében, hogyan tovább? Ő beszél majd az orvosommal is, aki hozzál küldött, hogy mi legyen a következő lépés.

Persze ők nem tudják, hogy én március 20-án elmegyek Budaörsre, Damian Stayne gyógyító összejövetelére, sőt március 29-én indulok Medjugorjébe, a “Kemenes Tours”-szal. Hogy ott mi fog történni? Eddig is kaptam közbenjáró imát a Tömő utcában, az Elizeus Szolgálattól és a TŰZ találkozón is.

Mindenhol kérem további gyógyulásomat az Úrtól, mert “aki kér kap, aki zörget, annak ajtót nyitnak” Én pedig nem zörgetni, hanem dörömbölni fogok !

Hálásan köszönök minden értem mondott fohászt, imát, kilencedet, felajánlott szentmisét, mert bizony Nélkületek nem bírtam volna, hiszen láttam mások szemét, arcát, testtartását, akik odajártak. Akivel beszélni tudtam, azt imára buzdítottam, mert anélkül nem lehet bírni sem a lelki terhet (a tudatot, hogy daganatról van szó), sem a testi megpróbáltatásokat.

Az ima tartja lelket, a mosolyt, a kitartást, a” fel-nem adom”-ot, a reményt az emberben, az ima nagy erő és fegyver !
Ezért számítok továbbra is imátokra… és hálásan köszönöm!

Jézus áldjon és őrizzen meg Benneteket !

J.J.
———————————————————————————
Első levél

Kedves Testvérek!

Újra kérem imátokat magam miatt…..
Tavaly nyáron kiderült, hogy a hasüregemben egy ökölnyi daganat fejlődött ki. 2005-ben már megoperáltak, a szövettan rosszindulatú daganatot mutatott ki. Akkor 6 alkalommal kemoterápiát kaptam, melyet jól viseltem, semmi panaszt nem okozott, és jó darabig minden vizsgálat és lelet negatív volt.

3 évvel ezelőtt feltűnt ismét egy daganat, mely nagyon lassan nőtt és a tumor marker vizsgálat (mely a daganatsejtek arányát mutatja a vérben) mindig negatív volt. Tavaly nyáron megnőtt női ökölnyire, a tumor marker is nagyon magas lett, ezért az orvosom azt mondta, hogy el kell kezdeni egy 3 alkalomból álló kemoterápiát. Az első kettőt jól viseltem, a daganat diónyira zsugorodott, de a harmadik kezelés után jelentkeztek azok a panaszok, melyekről eddig csak másoktól hallottam: émelygés, étvágytalanság, fizikai gyengeség, a lábfejemben zsibbadás, nehezemre esett a járás is, mert nem éreztem a lábamat. Két-három hónap alatt kaptam erőre, és arra jutottam, hogy kemoterápiát nem akarok többet!

Amikor január elején visszamentem az orvoshoz, azt mondta, hogy sugárkezelést javasol (hála Istennek nem akart újra kemoterápiára rábeszélni) és továbbküldött a radiológushoz, aki egy CT vizsgálatot kért (az előző 2009. decemberi volt). Hála Istennek másnap meg is történt a CT, ennek ismeretében holnaptól, febr. 9-től egy 10 alkalomból álló sugárkezelést fogok kapni. Így 10 munkanapon keresztül betegállományban leszek, csak febr. 23-án jövök újra dolgozni. Még nem kaptam soha sugárkezelést, azt mondják, nincsen olyan rossz mellékhatása, mint a kemoterápiának.

Kérem a háttérimátokat Testvérek, magamért, az orvosomért, az asszisztensekért, akik velem foglalkoznak, hogy Isten áldása kísérje az ő munkájukat és az Úr megdicsőüljön általuk!

Mivel csak a munkahelyem van számítógépem, ne küldjetek addig levelet, mert a postaládám meg fog telni! Reményeim szerint február 23-án, szerdán újra “csatasorba állok” és remélem, hogy jó hírekkel fogok jelentkezni !

Hiszem, hogy Jézus él, ma is gyógyít és neki semmi nem lehetetlen !

Az Úr áldjon meg Titeket és őrizzen meg szeretetében!

J.J.

Létrehozva 2021. október 20.