Az eljárás – gondolatok egy rövidfilm kapcsán

Láttad Az eljárás című 4 perces filmet. Most mi lesz?

BOCSÁNATOT KELL KÉRNI

Tudjuk, hogy ez a történet sokkoló, és talán sok nőben, aki abortuszon esett át, erős emlékeket idéz fel.

Talán arra gondolsz, hogy “Meg tud-e bocsátani nekem Isten?”. A válasz mindig egy határozott IGEN.  Ezt talán nehéz elhinni. Lehet, hogy a lelkiismereted a füledben cseng: “Nem, ez nem lehetséges”.  A rossz lelkiismeret súlya túl nagy teher bárkinek is.  Neked is, mint mindenkinek, aki vétkezett Isten ellen, bocsánatot kell kérned.

A megbocsátáshoz mindig szükséges a bűn megvallása magának Istennek (1Jn 1:9).  A gyónás azt jelenti, hogy “a bűnt annak nevezzük, aminek Isten nevezi”. 

Az abortusz gyilkosság, a hatodik parancsolat megsértése (2Mózes 20:13). 

A megbocsátás azzal kezdődik, hogy beismerjük: “Az abortusz, amit elvégeztem, a fiam vagy a lányom meggyilkolása volt”. 

A bűnbánat szintén nagyon fontos, és szorosan kapcsolódik a gyónáshoz. A “megbánás” szó azt jelenti, hogy “meggondolod magad”. 

Lehet, hogy a múltban az abortuszt “választásnak” vagy “egészségügynek” nevezted.  Most “gyilkosságnak”, “emberi jogok megsértésének” és “atrocitásnak” nevezed.  A szó azt is magában foglalja, hogy a megváltozott véleményed miatt megváltoztatod a cselekedeteidet.  Azt jelenti, hogy ha a múltban abortuszod volt, akkor NEM tennéd meg újra. 

Kevin Sorbo karaktere meggondolta magát.  Azt mondta: “Soha többé nem teszek ilyet”.  És a tettei is megváltoztak.  Kilépett a munkahelyéről. 

A megbánás mégsem elég.  Egy bűnöző ígérete, hogy megjavul és jobbá válik, nem elégíti ki az igazságszolgáltatás követelményeit.  Valaki másnak kell megfizetnie az Isten és az emberiség ellen elkövetett bűneiért. 

Valaki megfizette az Ő népe bűneiért.  Az Ő neve Jézus.  Jézus meghalt a bűnösökért (1 Korinthus 15:3). 

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. november 11.