A Sátánista Templom ’vallási jellegű kivételt’ követel az ’abortusz rituálé’ számára a bíróságon, ha a Roe-ügyet megsemmisítik

 (LifeSiteNews) – A Sátánista Templom (TST) bejelentette, hogy tervezi megkerülni a Roe kontra Wade ítélet várható megsemmisítését egy ’vallási jellegű kivétel’ révén, hogy tagjaik továbbra is minden lehetséges helyen elvégezhessék „vallásos abortusz rituáléjukat” az Egyesült Államokban.

A TST bejelentette, hogy ha a Roe-ügyet hatályon kívül helyezik, azokban az államokban, melyek „tiltják az abortuszt, de kivételt tesznek a vérfertőzés és a nemi erőszak eseteire”, „valószínűleg pereskedniük kell” a vallási jellegű kivételért, amit szerintük a Fulton kontra Philadelphia város ügy alapján engedélyezni kellene. A 2021-es ügy lehetővé tette egy nevelőszülői hálózatot működtető ügynökség számára, hogy megtagadják a gyermekek átadását azonos nemű „házas”pároknak, mivel ez összhangban van a vallás szabad gyakorlásának alkotmányos garanciájával.

A perre való felkészülés része a TST háromlábú tervének, melynek célja, hogy biztosítsa a TST vallási abortusz rituáléjának folytatását különböző jogi forgatókönyvek esetén, amelyet a múlt héten osztottak meg válaszul arra a „rendkívül elkeserítőnek” nevezett hírre, hogy a Roe kontra Wade ügy „valószínűleg el fog bukni”.

A TST tájékoztatója elmagyarázza: „A sátánista abortuszrituálé egy pusztító rituálé, amely védelmi rítusként szolgál. Célja, hogy elhessegesse a szégyen, a bűntudat és a mentális feszültségek fogalmát, amit a páciens esetleg azért érez, mert a legális és orvosilag biztonságos abortusz mellett döntött” – áll a dokumentumban.

A rituálé során „orvosi” vagy sebészeti abortuszt hajtanak végre, miután elmondják a TST harmadik és ötödik tantételét, melyek a következők: „Az emberi test sérthetetlen, kizárólag a saját akaratnak van alávetve”, és „a hitnek meg kell felelnie a világról alkotott legjobb tudományos felfogásnak. Vigyázni kell arra, hogy az ember soha ne torzítsa el a tudományos tényeket, hogy azok megfeleljenek saját meggyőződésének.”

A „tudomány” iránt kinyilvánított elkötelezettségük ellenére a TST korábban perekben tiltakozott azon jogi követelmények ellen, melyek szerint a nőknek az abortusz előtt el kell olvasniuk azokat a tájékoztatókat, amelyek megerősítik a meg nem született gyermek emberi mivoltának biológiai valóságát. Azt állítják, hogy „az élet kezdetének kérdése abszolút vallási kérdés, és az államnak nincs dolga vallási meggyőződés hittérítésében.”

A TST eltökélt szándéka az is, hogy folytassa abortusz szertartásait azokban az államokban is, ahol az abortusz kivétel nélkül teljesen törvénytelen. Bejelentették, hogy „be fogják perelni az FDA-t”, hogy tagjaik hozzáférhessenek az abortuszt kiváltó Mifepristone és Misoprostol nevű gyógyszerekhez, „orvosi felügyelet mellett történő használatra”, hogy teljesíthessék vallási abortuszrituáléjukat.

A TST állítása szerint a vallásszabadság helyreállításáról szóló szövetségi törvény (RFRA) alapján kér hozzáférést ezekhez az abortuszra használt gyógyszerekhez még ott is, ahol az abortusz teljesen törvénytelen lenne, hozzátéve, hogy „a korlátlan hozzáférés ezekhez a gyógyszerekhez jelentős lépés lenne ahhoz, hogy a TST kormányzati beavatkozás nélkül végezhesse el az abortuszrituálékat.”

A TST továbbá biztosítani kívánja, hogy még azokban az államokban is, ahol az abortusz legális marad, tagjaiknak ne kelljen „elviselniük” az abortuszhoz való „azonnali hozzáférés” akadályait, beleértve a várakozási időt, az ultrahangot és az abortusz-tanácsadást.

„Sátáni abortuszrituáléjuk” áttekintésekor a TST elmagyarázza, hogy miért tartják úgy, hogy az ilyen akadályok ellentétesek a „vallási” abortuszukkal.

„Még a legmagabiztosabb és legelszántabb egyén is tapasztalhat kellemetlen érzéseket és szorongást, amikor a terhesség megszakítása mellett dönt” – írja a TST. „Sok államban a várakozási időt és államilag kötelező tanácsadást előíró törvények súlyosbíthatják ezeket az érzéseket, ahogyan a társadalmi elutasítás és nyílt zaklatás is azok részéről, akik ellenzik az abortuszt.”

A TST tavaly beperelte Texas államot az abortuszra vonatkozó szabályozás, így az ultrahangos vizsgálatra vonatkozó előírás miatt, a következő okokból. Missouri államot is beperelték 2015-ben és 2019-ben is a hasonló abortuszszabályozás miatt. Ezekben az ügyekben Missouri „tájékozott beleegyezésről” szóló törvényét kifogásolták, amely 72 órás várakozási időt írt elő, valamint az abortusz orvosi kockázatairól és a magzat emberi mivoltáról szóló információk ismertetését.

Miközben új jogi tervüket ismertették, a TST azt is bejelentette, hogy „vizsgálják a vallási abortuszlétesítmények létrehozásának lehetőségét”, és amint ez a terv kibontakozik, többet fognak közreadni erről.

A 2013-ban alapított és az IRS [USA adóhivatal] által 2019-ben „egyházként” elismert Sátánista Templom politikai szervezetként indult, melynek célja a vallás jelenlétének csökkentése volt a közszférában. 2017-ben, miután Donald Trump aláírta a „vallásszabadságról” szóló végrehajtási rendeletet, a TST társalapítója, Lucien Greaves egy hírlevélben kijelentette, hogy a TST-nek „újra kell értékelnie a vallási adómentesség elfogadásának korábbi elvi elutasítását.”

„Úgy tűnik, hogy most jött el az az idő, amikor határozottabb álláspont az, hogy egyenlő feltételek mellett találkozzunk ellenfelünkkel, hogy a lehető legjobban kiegyensúlyozzuk az ijesztően aszimmetrikus csatát. Mivel a ’vallásosak’ mint kiváltságos osztály egyre inkább teret nyernek, biztosítanunk kell, hogy ez a kiváltság mindenki számára elérhető legyen, és hogy a babona ne szerezzen kizárólagos jogokat a nem teista vallásokkal vagy a nem hívőkkel szemben” – folytatta Greaves.

Azóta a csoport azt állítja, hogy „mélyen megvallott hite”, „narratív struktúrája”, valamint szimbólumok és gyakorlatok használata őket is egyházzá teszi.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. május 23.