Roe kontra Wade – filmen az abortuszper

A film Bernard N. Nathanson orvos pálfordulásának valós történetét eleveníti fel: aki egy fordulatokban bővelkedő életút során lett a fogantatástól kezdődő élet egyik legnagyobb tisztelője, pedig korábban az abortuszok legalizálásáért küzdő szervezet társalapítója és élharcosa volt.

Nathanson sikeres nőgyógyászként, 75.000 abortusszal a háta mögött meg volt győződve arról, hogy a művi vetélés lehetővé tétele társadalmi érdek, ezért minden eszközzel küzdött, hogy sikerre vigye a vállalkozást: a műtéteknél a leghatékonyabb eszközöket használta az általa vezetett kórházban és a médiában is minden cselt bevetett társaival a legalizáláshoz.

A trükköknek az eredménye lett a Roe vs. Wade ügy is, mely mérföldkőnek számított: megnyílt az út az Egyesült Államokban a legális művi vetélésekhez, s ez később az egész világon példaként szolgált. Erre épült az a retorika, ami ma már ott tart, hogy a WHO megszüntetni kívánja az abortuszkorlátozásokat.

De az idő megrostálja a hamis dolgokat. Idővel az igazságra fény derül, a manipulációk csak talmi győzelmet aratnak. De mik is voltak ezek a trükkök, amivel a korábban elképzelhetetlen eredményeket elérték? Milyen érdekek húzódtak meg a háttérben? Hogyan hamisították meg a statisztikákat? Hogyan állították maguk mellé a médiát? Milyen pertaktikát alkalmaztak az ügyvédek? Hogyan tudták az Egyesült Államok Legfelső Bíróságát, az esküdtszéket maguk mellé állítani?

A filmben fellebben a fátyol azokról a trükkökről, amivel a korábban elképzelhetetlen eredményeket elérték.

A fordulópont mindezek után váratlanul érte Nathansont: a jól előkészített tárgyalótermi győzelem után egy ultrahang készülék felborított minden addig jól felépített tervet, s megmutatta magát a legnagyobb Igazság: az Élet.

 “Folytassátok annak a stratégiának a tanítását, hogyan tévesztettem meg Amerikát. És aztán mondd el Amerikának, hogy a NARAL társalapítója azt mondja, hogy szeressétek egymást. Az abortusz nem szeretet. Állítsátok meg a gyilkolást. A világnak több szeretetre van szüksége, és nekem most mindenem a szeretet.”

(Dr. Bernard Nathanson)


Szerzői jogi korlátozások miatt az előzetest és a magyar feliratos filmet is kizárólag magyarországi felhasználók tudják megtekinteni a Családtudományi Szövetség honlapján.

A környező és más országokban élő magyarokat kérjük, hogy javasolják a film további nyelveken történő feliratának elkészítését a helyi életvédő szervezeteknek.  A Családtudományi Szövetség szívesen segít a film készítőivel történő kapcsolatfelvételben. Érdeklődésüket kérjük, hogy jelezzék (angol nyelven) az info@csaladtudomany.hu központi email címen.

Létrehozva 2022. április 3.