A Vatikán ifjúsági konferenciát rendez abortuszpárti ENSZ-aktivisták részvételével

RÓMA, 2019. november 8. (LifeSiteNews) – Mivel az elmúlt hetekben igen nagy figyelmet szenteltek az első parancsolat megsértésére, az ötödik és a hatodik parancs elleni további támadások észrevétlenül maradtak Vatikánban.

Az Amazonas-szinódus közepette egy kisebb, de nem jelentéktelen összejövetelt szervezett a Szentszék és a Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (SDSN), melyet az abortuszpárti globalista és fenntartható-fejlődés-guru, Jeffrey Sachs irányított.

Az SDSN-t az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, Ban Ki-moon alapította 2012-ben. Az SDSN adományozói és partnerei között szerepel az abortusz- és genderpárti Bill and Melinda Gates Alapítvány. Sachs egyik legnagyobb támogatója az elmúlt években a szélsőbal pénzügyi szereplője, George Soros is, aki 50 millió dollárt adományozott Sachs Millennium Villages projektjéhez.

Az október 15-én, a Pápai Tudományos Akadémia székhelyén, a Casina Pio IV-ben rendezett vatikáni ifjúsági szimpózium címe: „Generációk közötti vezetés: a Laudato Si” és a fenntartható fejlesztési célok”.

A Vatikánban négy, egymást követő évben megrendezett konferencia célja az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (SDG) népszerűsítése, melyek közül a 3.7 és 5.6 számú tartalmazza a „szexuális és reproduktív egészségügyi szolgáltatásokat”. Ezt az eufemizmust az Egyesült Nemzetek Szervezeténél használják az abortusz és a fogamzásgátlás kifejezések helyett.

A 3.7 számú SDG így szól: „2030-ig a szexuális és reprodukciós egészségügyi szolgáltatásokhoz történő egyetemes hozzáférés biztosítása, beleértve a családtervezést, a tájékoztatást és az oktatást, valamint a reprodukciós egészség ügyének a nemzeti stratégiákba és programokba történő integrálását.”

Az 5.6 számú SDG kimondja: „A szexuális és reproduktív egészség és reproduktív jogok egyetemes hozzáférésének biztosítása, összhangban az ENSZ Nemzetközi Népesedési és Fejlesztési Konferenciája Cselekvési Programjával és a Pekingi Cselekvési Programmal és azok felülvizsgálati konferenciáinak záródokumentumaival.”

A vatikáni szimpóziumon részt vevő fiatalok csoportos fényképre gyűltek össze a Pápai Tudományos Akadémián kívül, színes táblákat tartva, melyek a különféle SDG-ket szimbolizálják, az SGD 3 jele a zöld, mint az egészség és jólét címkéjét, valamint az SDG 5 narancssárga jelét, ami a gender egyenlőséget jelöli (lásd a fenti kép, forrás: SDSN Facebook oldala)

Egy gyors látogatás az SDSN ifjúsági weboldalon azt mutatja, ahogy egy fiatal ügyvéd dicsekszik indiai útja során az abortusz és a fogamzásgátlás népszerűsítéséről. „Vannak más pozitív kezdeményezések is, mint a Tarang, ez egy nemrégen bevezetett fogamzásgátló injekció. Három hónapig tart, és kevesebb odafigyelést igényel naponta, mint a fogamzásgátló tabletták”- mondta a 25 éves Aparna egy 2018. októberi bejegyzésében.

„A közösség is széles körben elfogadja ezt a fogamzásgátló módszert” – mondta. „E kezdeményezések ellenére azonban még sok esély van a javulásra az egészségügyi személyzet képzése és az abortusz ifjúságbaráttá tétele érdekében.”

Marcelo Sanchez Sorondo püspök, a Pápai Tudományos Akadémia kancellára 2017-ben megokolta, hogy Jeffrey Sachs miért tölt be növekvő szerepet a Szentszék által szervezett vagy rendezett eseményeken: Sachs nem fejezi ki saját véleményét az abortusz ellen az eseményekkel összefüggésben.

„Jeffrey Sachs nyilvánosan nem mondott ilyet” – erősködött az akadémia kancellárja 2017-ben. „Itt nem beszélt erről. Nem írt itt ilyesmit.”

Ugyanakkor a vatikáni ifjúsági szimpózium, melyet az SDSN-Ifjúsággal közösen szerveztek, célkitűzésként kifejezetten népszerűsít olyan célokat, melyek között a legális abortusz és a tömeges fogamzásgátlás is szerepel.

A Sorondo püspök és Jeffrey Sachs által megnyitott találkozó kiemelte az oktatás fontos szerepét a fenntartható fejlődés céljainak megvalósításában. Az SDSN már létrehozott egy széles hálózatot, amely a Globális Iskolák Programon keresztül célozza meg az egyetemeket és az iskolákat.

Az elkövetkező hónapok megmutatják majd, hogy milyen szerepet játszik az SDSN és annak ifjúsági tagozata a „Globális oktatási paktumban”, melyet Ferenc pápa hívott össze 2020 májusára.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. november 21.