Az abortuszklinikából bútorüzlet lesz

JACKSON (LifeSiteNews) – Hivatalosan is bezárt a Mississippi állam életvédő törvényének megtámadásának középpontjában álló abortuszklinika, amely végül a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezéséhez vezetett.

A Jackson Women’s Health Organization megtámadta a 15. héten történő abortuszok tilalmát a szövetségi államban, ami végül a 2022 júniusában meghozott Dobbs kontra Jackson  USA Legfelső Bíróság (SCOTUS) döntéséhez vezetett, amely hatályon kívül helyezte a Roe-t, és ezzel visszaadták az abortusz kérdést a szövetségi államok hatáskörébe.

A létesítményt hónapokkal ezelőtt bezárták, de nemrég olyan hírek láttak napvilágot, amelyek megerősítették, hogy az épület többé nem fog abortuszközpontként működni.

„Szürreális látni a rózsaszín házat Jacksonban most fehérre festve” – írta Shalina Chatlani riporter a Twitteren. „Ez a klinika állt a Roe kontra Wade ítéletet megsemmisítő legfelső bírósági ügy középpontjában. Most pedig egy luxus bizományi áruházzá alakítják egy erősen felértékelődött környéken.”

„A Hunt The Shop nevű luxus bizományi áruház az Old Canton Roadon található helyszínről az egykori klinikára költözik át” – számolt be a WLBT.com. „Az üzlet egyedi bútorairól és lakberendezési tárgyairól ismert. Az építőipari munkások a héten a helyszínen dolgoztak, hogy átalakítsák az egykori klinikát, és a külsőt rózsaszínről … fehérre fessék át.”

A létesítmény bezárása és új élete üzletként a legújabb pozitív fejlemény a Roe kontra Wade ítélet 2022 júniusában történt visszavonása óta.

„Június 24-e óta számos klinikán állították le az abortuszt Alabamában, Arkansasban, Idahóban, Kentuckyban, Louisianában, Mississippiben, Missouriban, Oklahomában, Dél-Dakotában, Tennessee-ben, Texasban, Nyugat-Virginiában és Wisconsinban” – jelentette a LifeSiteNews.

„A Családtervezési Társaság friss adatai azt mutatják, hogy a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezését követő első két hónapban 10 ezerrel csökkent az abortuszok száma, és az életpárti Charlotte Lozier Intézet által közzétett elemzés szerint Texasban március és július között 5000-rel nőtt a születések száma, ami azt jelzi, hogy az állam szívhangtörvénye több ezer életet mentett meg” – jelentette a LifeSiteNews.

Ezen túlmenően az Egyesült Államokban a 13 és 44 év közötti nők közel 33 százaléka él olyan szövetségi államban, ahol teljes vagy majdnem teljes [abortusz] tilalom lépett életbe, beleértve több mint 6 milliót csak Texasban.

Virginia állam republikánusai nemrégen kaszáltak el egy olyan módosító indítványt, amely az abortuszhoz való „jogot” akarta bevezetni a szövetségi állam alkotmányába. Az egyes államokban is folytatódnak a harcok, mivel a republikánusok általában az ártatlan emberi élet védelmére törekszenek, a demokraták pedig azt szeretnék biztosítani, hogy a nők a terhesség mind a kilenc hónapja alatt, egészen a születés pillanatáig abortuszra jogosultak legyenek.

Az abortusz továbbra is központi kérdés is marad, mivel Joe Biden elnök kormánya átírta a szabályozást, hogy a Walgreens, a CVS és hasonló gyógyszertáraknak engedélyezik a veszélyes RU-486-os abortuszgyógyszerek kiadását.. A republikánus vezetők azonban perekkel és jogi szakvéleményekkel vágtak vissza, melyek célja, hogy a gyógyszertárak ne válhassanak abortuszintézményekké.

A LifeSiteNews interaktív térképet készített a Dobbs utáni abortusztörvényekről. Tekintse meg itt (folyamatosan frissül).

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. március 6.