Hormonmentes családtervezés, emberi méltóság, tisztaságra nevelés

Van másik út néven indított műsort a Védett Társadalom Alapítvány. A tízrészesre tervezett sorozat a gyermekvédelem különböző aspektusait járja körbe közismert szakemberek segítségével, arra keresve választ, van-e valós veszély, amitől meg kell védenünk a mai gyerekeket szexuális nevelés terén, valamint bemutatja, hogy létezik LMBTQ-ideológiától mentes szexuális felvilágosítás is.

A kilencedik részben Antal-Ferencz Ildikó, a sorozat állandó műsorvezetője Schaffler Orsolyával, a Természetes gyermekáldás című projekt szakmai vezetőjével és Makkné Kende Adriennel, a HDC Hungary magyarországi koordinátorával, a TestTeo csapat egyik tagjával beszélgetett, három témáról: a termékenységtudatos cikluskövetésről, az Emberi Méltóság Tananyagról és a TestTeo Hétvégékről.

Megtudhattuk: a www.cikluskovetes.hu weboldal a Katolikus Szeretetszolgálat EMMI által támogatott Természetes gyermekáldás című, 2018-ban indult projektjének honlapja, ahol a Magyarországon személyes oktatással elsajátítható termékenységtudatos cikluskövetési módszerek (Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan), az abban képzett oktatók, valamint a helyreállító vagy más néven oki orvoslást (NaProTech, FEMM Health, NeoFertility) alkalmazó orvosok „gyűjtőhelye”.

Ugyanennek a projektnek a fiatalabbak korosztályt érintő eleme az Emberi Méltóság Tananyag, amely az általános iskolák 1–8. évfolyamai (6–14 éves tanulók) részére kidolgozott, egészségtudatosságot fejlesztő és ismeretterjesztő, a tanárok munkáját segítő módszertani segédanyag, amely olyan fontos kérdésekkel foglalkozik, mint önismeret, önuralom, szeretet, döntés, felelősség.

A TestTeo csapat pedig egy ima- és munkacsoport, amelynek célja a fiatalok tisztaságra nevelésével kapcsolatos gyakorlatok összegyűjtése és új lehetőségek keresése, ezért kidolgozták a TestTeo Hétvégéket a Szent II. János Pál pápának a test teológiájáról szóló tanításának Christopher West amerikai teológus-antropológus által feldolgozott formájára, A test teológiája kezdőknek című könyve alapján. Szexualitásunk gyógyulásának és helyreállításának lehetőségét kínáló egész hétvégés programot már több mint ezer fiatal felnőttnek, kamaszoknak, házasoknak, szerzeteseknek bemutatták, emellett már gimnazisták számára is szerveznek már foglalkozásokat. A beszélgetés kitért e programok céljaira, módszertanára, eszközeire, az oktatók képzésére és hitelességére, a hit és tudomány viszonyára.

Forrás

Létrehozva 2022. július 16.