LMBTQ-propagandát tol a Hintalovon Alapítvány

Egyházi körökben is terjeszkedni próbál a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, ami ugyanakkor egyben LMBTQ-szemléletű szexuális felvilágosítással is foglalkozik.

„Elsősorban nem az számít, hogy kinek milyen nemi szervei vannak, hanem az, hogy minek érzi magát: fiúnak, lánynak vagy esetleg valami másnak” – olvasható a Yelon.hu LMBTQ-honlapon, melyet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány működtet.  A honlap állást foglal a család és a házasság fogalmának LMBTQ-jellegű átértelmezése mellett, és a a pornónézést sem találja problematikusnak alapesetben.

A Hintalovon az előző években a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban valósított meg gyermekvédelmi programot, ám miután az ősszel számos helyről kritika érte a bencéseket amiatt, hogy épp a Gyurkó Szilvia WMN-szerző által alapított szervezettel működnek együtt, megszakították vele a kapcsolatot. A Hintalovon ettől függetlenül Pannonhalmát ajánlólevélként használva megkeresett jó pár szerzetesrendet és egyházi iskolát, hogy felajánlja szolgálatait,

dacára annak, hogy az egyházi közegével homlokegyenest ellenkező szemléletet vall.

A Hintalovon Alapítvány jelenleg a Háttér Társaság a Melegekért szervezettel együtt a vidéki iskolákban terjeszkedik. Az alapítvány készített civil háttérjelentést az ENSZ számára, és az erről szóló novemberi ENSZ-konferenciára is kivittek gyermekeket Genfbe. A két szervezet sorra keresi meg az önkormányzatokat és iskolákat együttműködés reményében. (Alternatív gyermekjogi jelentést egyébként a számos LMBTQ-szervezetet magában foglaló Gyermekjogi Civil Koalíció is írt, ebben is tag a Hintalovon.)

A Mandiner ezzel kapcsolatos kérdésére a Hintalovon annyit válaszolt, hogy az alapítvány egyéni megkeresés által vállal iskolai előadásokat a honlapján megtalálható témákban.

Az LMBTQ-szemlélet és a pornó a Hintalovon Yelon-honlapján

Gyurkó Szilvia nekünk írt válasza szerint „a Yelon a Hintalovon alapítvány programja”. A Yelont 10 éves kortól ajánlják a gyermekek számára. A Hintalovon Alapítvány honlapján – nagyon helyesen – felhívják a szülők figyelmét, hogy a szexuális nevelést nem lehet kizárólag az iskolára bízni, és hogy az a születéssel kezdődik. Azt is hozzáteszik: „azt kérjük, ha teheted, hogy támogasd a szexuális edukációval kapcsolatos munkánkat, olvasd a Yelon.hu cikkeit, mutasd meg a gyerekeknek a nekik a szóló Yelon applikációt.”

A Yelon számos valóban hasznos anyaga mellett azonban a honlap egyértelműen LMBTQ-szemléletet tükröz. A honlap üzemeltetői egy Facebook-posztjukban

egyértelművé tették, mi mindent értenek családon.

A szexedukációs oldal azt közvetíti a fiatalok felé, hogy ugyan a pornónak nem sok köze van a valósághoz, de még sincs baj a pornónézéssel, ha „nem csinálsz és nem vársz el olyasmit, ami neked vagy a partnerednek nem esik jól, kellemetlen, vagy fájdalmas”, illetve ha „nem hagyod, hogy mesterségesen beállított és eljátszott helyzetek határozzák meg a te valódi életedet és kapcsolataidat”, és ha „ha nem azért maradsz egyedül, mert csak azzal tudnád jól érezni magad, aki úgy néz ki, vagy úgy viselkedik, mint egy pornószínész.”Kérdés, abban a világban, amelyben

a pornó az okostelefonoknak köszönhetően a mindennapok része,

és számos tanulmány foglalkozik a pornó által okozott szexuális zavarok kérdéskörével, vajon serdülő fiatalok el tudják-e választani a maguk gyakorlatát (ha egyáltalán van gyakorlatuk) a pornótól. Bereczki Enikő generációs szakértő például úgy nyilatkozott a Mandinernek: „Amerikában a húszas éveik elején járó fiatalok három évnyi időt töltenek online játékokkal és pornóval”.Egy svédországi felmérés kapcsán pornófilmet vetítettek olyan gyerekeknek, akiknek meg kellett számolniuk, hány erőszakos cselekmény van a filmben. Megtalálták az összeset, és amikor megkérdezték tőlük, hogy normális dolog-e mindaz, amit láttak (pofozás, ütés,vágás, megalázás, stb.), azt kérdezték vissza: mi ebben a rossz? A svéd fiúk többsége azt mondta, ez mind oké – hívta fel a figyelmet nekünk adott interjújában nemrég Bese Gergő iskolalelkész. Az atya hozzátette:

a tizenéves kortól való aktív pornófogyasztás igencsak deformálja a serdülők szexualitásról alkotott képét. 

Bese megjegyezte: a diák tizenévesen a korosztálya nyomására megszerzi az első szexuális élményeit, mert ciki, hogy ő még szűz. „Az első szexuális közösülést tehát önmagára erőszakolja rá. S ekkor jön a nagy kiábrándulás: éles kontrasztban a filmekkel az első együttlét egy negatív élmény a többségnek. Mi történik? Amikor legközelebb jön vele szembe egy lány, lesokkol. És akkor beírja a keresőbe, hogy »miért nem éreztem jól magam az elsőnél«. Amire kijön kétszázötven olyan találat, hogy »lehet, hogy te más vagy?« A legsebezhetőbb helyzetben jön az LMBTQ-propaganda és a Coca-Cola-reklám, ami mellé odaáll a Google, az Apple, a Microsoft, minden cég, amit ismernek.” 

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2020. április 25.