Abortuszok száma világszerte, ebben az évben

  Egy kattintás ide, és megtudod, mennyi abortuszt hajtottak végre a világban ebben az évben a mai napig…

Források és módszerek
Meghatározás:
Az abortusz a terhesség megszüntetése a méhből származó embrió vagy magzat eltávolításával vagy kiürítésével, melynek következménye a halál. A terhesség alatt bekövetkezett szövődmények következtében spontán abortusz léphet fel vagy indukálható. (Wikipédia)

Az abortusz mint a leggyakrabban használt kifejezés – az itt bemutatott statisztikákban – az emberi terhesség indukált abortuszára utal, míg a spontán abortuszokat általában vetélésnek nevezik.Az “idén” kifejezés a január 1–én 00:00 órától mostanáig tartó időszakra utal.

A Worldometers számlálóján megjelenő abortusz adatok a Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett, a világméretű abortuszokra vonatkozó legfrissebb statisztikákon alapulnak.

A WHO szerint évente a világon körülbelül 40-50 millió abortuszt végeznek el. Ez körülbelül 125 000 abortuszt jelent naponta.

Az USA-ban, ahol a terhességek közel fele nem szándékos, tízből négy esetben abortusz történik [1], naponta több mint 3000 abortuszt hajtanak végren. Az Egyesült Államokban az összes terhesség huszonkét százaléka (a vetélést nem ide számítva) abortusszal végződik.[2]

További részletek és referenciák itt olvashatók angol nyelven.

Létrehozva 2023. április 28.