Milyen volt Jézus vércsoportja?

Nemrégen közzétettük magyar felirattal azt a videót, amely a portugál Santarem faluban látható eucharisztikus csodát ismerteti.

A Gloria TV-n angol nyelven is megtalálható videóhoz fűztek egy érdekes megjegyzést, mely Jézus vércsoportjához fűz kiegészítést.  A kommentelő ezt írja:

„Ez ugyanaz a vércsoport, ami megtalálható mind a torinói lepel és az oviedói sudárium leletén is…  és minden más tudományosan elemzett Eucharisztikus csodánál is.

Egy angol nyelvű honlapon az alábbi példákat ismertetik, ahol Jézus vérének tudományos vizsgálatát elvégezték:

„Az alábbiakban csak néhány olyan eset kerül bemutatásra, melyeket a világ különböző részein  található laboratóriumok tudományosan teszteltek, és melyek mindegyike megállapította az AB vércsoportot:

– a bolsenai lelet (XIII. század, vérvizsgálat 1995-ben)

– a torinói lepel

– az oviedói sudárium (arc-lepel, amely Urunk szent arcát fedte le)

– a lanciano-i eucharisztikus csoda (VIII. század)

Azok számára, akiket érdekelnek a legutóbbi jelenségek, csak az elmúlt 25 évben volt négy olyan  eset, ahol a vérvizsgálatok mindegyike AB+ vércsoportot állapított meg:

– eucharisztikus ostya a FincaBetania Mária-szentélyben (Cúa, Venezuela, 1991)

– (megszentségtelenített) eucharisztikus ostya (Buenos Aires, Argentína, 1996) – Egy érdekes kiegészítés: a vizsgálattal megbízott érsek Jorge Bergoglio volt – a mostani Ferenc pápa

– eucharisztikus ostya a Tours-i Szent Márton Plébániatemplomban, (Tixtla, Mexikó, 2006)

A fenti linkek mindegyike megerősíti az AB vércsoportot. A napjainkig elvégzett vagy tucatnyi vérvizsgálat ugyanilyen eredményt hozott.

Az AB vércsoport ritka az emberi populációban

Az AB vércsoport (mind pozitív és negatív) az egyik legritkább emberi vértípus. A világ népességének csak kb. 3-4 % -a rendelkezik AB + , míg a lakosságnak csak 0,6% -a AB- vércsoporttal.

További információ itt található angolul ebben a témakörben.

Létrehozva 2023. november 17.