Sarah bíboros az Oltáriszentség nyelvre és térdelve fogadására hívja a katolikus híveket

Az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa szerint a Sátán célpontja ma az Oltáriszentségben jelenvaló Krisztus és a szentmise áldozata.

Egy ebben a témában írt új könyv előszavában a bíboros azt írja: “A legalattomosabb ördögi támadás az Eucharisztiába vetett hit kioltására irányul, tévedések elhintésével és a vétel alkalmatlan módjainak elősegítésével. Valóban, a háború Mihállyal és angyalaival az egyik oldalon, Luciferrel a másikon, a hívek szíveiben folytatódik.”

“A Sátán célpontja a szentmise áldozata, és Jézus valóságos jelenléte az átváltoztatott ostyában.” – írja Sarah bíboros.

Az új könyv, amelyet Don Federico Bortoli írt, olaszul jelent ezzel a címmel: “A kézbe áldozás gyakorlata: egy történeti, jogi és lelkipásztori áttekintés” [La distribuzione della comunione sulla mano. Profili storici, giuridici e pastorali].

Sarah bíboros, felidézve a fatimai jelenések centenáriumát, azt írja, a Béke Angyala, aki a három pásztorgyereknek megjelent a Boldogságos Szűz látogatása előtt “megmutatja, hogyan kellene fogadnunk Jézus Krisztus Testét és Vérét.” A prefektus bíboros ezután felidézi azokat a szentségtörő gyakorlatokat, amelyek sértik a mi Urunkat az Eucharisztiában – köztük “az úgynevezett ‘interkommúniót'” (ti. felekezetek közötti áldozást, amelynek hivatalos engedélyezését a német katolikus egyházban épp ma jelentette be az ottani püspöki kar elnöke).

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2018. február 24.