Keresztények, ébresztő! (4)

Afrika: 6 millió muszlim tér át évente a kereszténységre

Németországban minden évben egyre több ember tér át a muszlim vallásra (2005-ben először haladta meg az 1000 főt). Afrikára pont az ellenkezője igaz, ha hinni lehet a FaithFreedom.org által lefordított Al Jazeera interjúnak. A honlapot egy muszlim vallásról áttért ember üzemelteti.

Eszerint naponta 16.000, évente 6.000.000 ember tér keresztény hitre Afrikában. Mindenesetre az Ahmad Al Qataanitól, egy iszlám tudóstól származó számoknak óvatosan örüljünk csak. A muszlimok gyakran csak a magánéletükben fordulnak el az iszlámtól és térnek át a kereszténységre. Ritka, hogy nyilvánosan tennék, már csak az ezzel összefüggő halálos fenyegetettség miatt is. Annyi viszont bizonyos, hogy a mohamedánok, amint elkezdenek behatóbban foglalkozni a hitükkel és annak forrásával, legalább is elgondolkoznak. Azt is meg lehet figyelni, hogy az iszlám országok – érthető módon – a fenségterületeiken elnyomják a többi vallást, attól való félelmükben, hogy összeomlik az államuk.

Hitler mondta egyszer, hogy ha egy hazugságot elég gyakran elismételnek, akkor előbb-utóbb igazságnak fogják tartani az emberek. Egy hasonló hazugság az is, hogy az iszlám a leggyorsabban terjedő vallás a világon. Annak ellenére, hogy a muszlimoknál a szegénység és az alacsony műveltség miatt sokkal nagyobb a népszaporulat, az iszlám nem gyorsan nő, hanem gyorsan kihaló vallás. Egyre több muszlim ébred rá, hogy a hittársaik által hirdetett erőszak nem a Korán tanítása (értelmezése), hanem az érveik csupán a Korán tanítására hivatkoznak és olyan példákra, amelyeket a Korán szerzőitől származnak. A muszlimok elveszítik a Koránnal kapcsolatos illúziójúikat.

Rájönnek, hogy a napi ötszöri ima mechanikus rituáléja, az olyan versek recitálása, amelyeket nem is értenek és amelyek nem is jelentenek semmit, az előírt időpontokban való reggeli felkelés és a ramadán idején naplementéig az ételtől való tartózkodás, nem azt a célt szolgálják, hogy lelkiebbek legyenek, hanem inkább azt, hogy lélekben kontrolálják őket. Ezek a megvilágosodott muszlimok nem törődnek a Korán megfélemlítő verseivel, amelyek azt hirdetik, hogy a pokol tüzében fognak elégni és pörkölődni, ha gondolkodni merészelnek és a könyv érvényességét kétségbe vonják.

Minden nap értelmiségi muszlimok ezrei hagyják el az iszlámot. Úgy érzik, hogy az iszlám összeegyeztethetetlen a tudománnyal, a logikával, az emberi jogokkal és az etikával. Több millió iráni hagyta már el az iszlámot és más nemzetek iszlám felvilágosultjai sem járnak messze ettől. Ez a tömeges muszlim hitelhagyás kezdete. Ez egy olyan mozgalom, amely már nagyon előrehaladt és semmi sem állíthatja meg. Elhagyják az iszlámot, hogy más vallásokhoz, különösen a kereszténységhez csatlakozzanak. Talán az lenne a leghitelesebb, ha az igazságot egy autentikus forrásból hallgatnánk meg. Az Al Jazeera interjút készítettAhmad Al Qataanival, aki egyike a legfontosabb iszlám vallási vezetőknek. Az ő elmondása szerint:

„Minden órában 667 muszlim tér át a kereszténységre. Minden nap 16.000 muszlim lesz keresztény. Minden évben hat millió muzulmán tér át a keresztény hitre.”

Amit a muszlimok egymás közt mondanak, az nem ugyanaz, amit a nyugati fülek hallatára közölnek. Ezek óriási számok. Ha a trend folytatódik, akkor azzal számolhatunk, hogy az iszlám Afrikában pár évtized alatt jelentéktelenné válik. Ez jó hír azoknak, akik a ma is fennálló rabszolgaság, a háború és népirtás eshetősége miatt aggódnak. Alapjában véve az iszlám gyengülésével a világ sok háború sújtotta térségében, beleértve Palesztinában, békét remélhetünk. Legkésőbb ekkor világossá kell válnia annak, hogy a sokféle békére való törekvésnek Izrael és Palesztina között iszlamisták és terroristák állnak az útjában.

A Közel-Keleten nem lehetséges a béke, amíg az iszlám a tömegek ideológiája. Fontos felismernünk, hogy ez a világ békéjét fenyegető terrorizmus és azok a háborúk, amelyekben muszlim népek véreznek el, semmi esetre sem gazdaságilag motiváltak, hanem egyes egyedül a gyűlöleten alapszanak. Ezek vallási háborúk. Az iszlám gyengülése békét jelent az emberiség számára. Al Qataani és az Al Jazeera megriadtak a hitüket elhagyó muzulmánok óriási számától. Az emberiségnek viszont örülni kell. Az iszlám gyengülése az emberiség győzelme.”

———————————————————————————————————————-

Mosab Yousef (30) keresztény hitre tért

Ezért Mosab Yousefnek (30) minden nap rettegnie kell az életéért!

A története: Keresztény lett, elhagyta iszlám hitét, de Yousef, aki ma Joseph álnéven San Diego-ban él (USA, Kalifornia) nemcsak egy az áttérők közül. Az apja alapító tagja volt a Hamasznak, a palesztin iszlamista csoportnak! „Az apám börtönben volt, amikor tudomására hoztam a döntésemet.”, meséli Yousef egy a ’Fox News’-nak adott interjújában. „Ez volt számára élete legrosszabb híre.” Aztán apjától a szellemi vezetők azt követelték, hogy hitehagyott fiát kitagadja az örökségből és meggyalázza. „Ez lehetővé tette a terroristáknak, hogy megöljenek.” mondta Yousef. Szigorú muszlim családban nőtt fel Ramallahban (Gáza). Apja által minden nap közvetlenül megtapasztalta a gyűlöletet és erőszakot. Még ha manapság többnyire mérsékelt is, a Hamasznak ez a szárnya öngyilkos merényletek sorát hajtotta végre.

Yousef fel akarja emelni hangját az erőszak ellen. Radikális iszlamisták ezért az életére törnek és bejelentették, hogy megölik!

Amikor kilenc évvel ezelőtt véletlenül megismerkedett egy brit misszionáriussal, azonnal vonzódni kezdett a keresztény hithez és titokban tanulmányozni kezdte a Bibliát. Döntésével, hogy hátat fordít Ramallahnak és az iszlámnak, nemcsak saját életét sodorta veszélybe: Édesanyját és hét testvérét hagyta hátra, akiknek azóta nehéz az élete. „Anyám állandóan sír, amikor csak felhívom.”

Ennek ellenére Yousef nem fél: „Számomra ez a keresztény parancs a legfontosabb: szeresd ellenségeidet.” Hozzáfűzi: „Megölhetnek, de a nézeteimről, már mindenki tud, ezeket nem lehet elpusztítani.”

Német nyelvű forrás

Angol nyelvű forrás

Létrehozva 2015. szeptember 19.