Hogyan szeresd a férjedet katolikus módon

1. Segíts neki, hogy a mennybe jusson. Ez a legfontosabb feladata minden katolikus nőnek. A te feladatod, hogy segíts neki eljutni a mennybe – nem úgy, hogy te vagy a tüske, mely megszenteli őt, hanem azzal, hogy a társa vagy, aki vele jár és bátorítja őt, amikor nehéz az út.

2. Süss olyat, amit szeret. Mindannyian hallottuk már a mondást, hogy az út a férfi szívéhez a gyomrán át vezet. Ez igaz. Nem tudom, hogy a férfi agyban miért van az, hogy étel = szeretet, de tuti, hogy így van. Ha főznek egy férfinek, akkor azt érzi, hogy szeretik és gondoskodnak róla. Nem kell, hogy ez nehéz feladat legyen. A férfiak egyszerűek. A nők szeretik a romantikus vacsorát valahol; a férfiakat a meleg serpenyőben a brownie és egy villa is izgalommal tölti el.

3. Ágyazz be. Nem érdekel, ha a ház többi része úgy néz ki, mintha kifosztották volna, a megvetett ágy valahogy azt jelenti, hogy 100%-osan rendes minden. Tudom, hogy ő is meg tudja csinálni. Tudom, hogy nem te vagy a szobalány, és hogy van más jobb dolgod. Tudom, hogy ő volt az utolsó, aki felkelt ma reggel, és ő lenne a soros. Csináld meg és kész. Ez csak néhány percet vesz igénybe. Ajánljad fel az összes hibádért, amiről úgy dönt, hogy nem azokat veszi észre.

4. Szex. Igen, kérem. A férfinak kell a fizikai vonzalom. Rengeteg kell. Segít nekik a házastársi kötődés kialakításában, oldja a stresszt, szórakoztató, és erősíti a házasságot. A szex fizikai megújítása az esküvői fogadalmak, ahol a felek teljesen átadják magukat egymásnak. Melyik házasságnak nincs erre szüksége? Kergesd körül őt a hálószobában, egyszer vagy kétszer. Mindkettőtöknek jó lesz.

5. Játssz vele. A legtöbb férfiember még mindig kisfiú a szívében. Ne hanyagold el az ő szórakoztató mivoltát. Sportoljatok együtt. Hívjad ki egy videojátékra, vagy játtszatok egy monopoly-t. Kötekedj vele. Kiabáld neki: “te vagy az!”, és fuss el. Hozd ki belőle a játékosságot. Örülni fogsz, hogy megtetted.

6. Hallgasd meg a néma “szeretlek” mondatot. A férfiak a szeretetet gyakorlati módon mutatják ki. Szeretik gondját viselni annak a nőnek, akit szeretnek. Hadd nyissa ki előtted az ajtót. Ismerd fel, hogy ha elvégzik az olajcserét vagy elintézik, hogy a vezérműszíj nem csúszik az autóban, ez azt jelenti, hogy “Szeretlek, és azt akarom, hogy biztonságban legyél.” A férfiak gyakran nem szeretik a költészetet és a virágokat. Vagy azzal mutatják ki, hogy megbizonyosodnak arról, hogy a bosszantó csöpögés a mosogatóban leáll, és hogy az autógumik nem laposak. Halld meg azokat a szavakat, amiket hangosan és tisztán kimond.

7. Mondd meg neki, hogy mit akarsz. Ő nem gondolatolvasó. Ne vigyed abba a helyzetbe, hogy ő a hibás, mert nem talált ki valamit.

8.. Ne cipeld a terhet. Szabadulj meg attól. Sokkal könnyebbnek fogod érezni magadat. Gyónj rendszeresen.

9. Bíztasd őt. A férfiak sok időt töltenek a világban egyedül. Elvárják tőlük, hogy sokat nyeljenek és katonásan viseljék. Ez fárasztó szellemileg és lelkileg is. Beszélj kedvesen hozzá és tudasd vele, hogy nincs egyedül. Mondd meg neki, hogy büszke vagy rá és arra, hogy a felesége vagy. Tudnia kell, hogy te vagy a legnagyobb rajongója, mondd el neki ezt. Gyakran.

10. Állj mellette. Nem kell mindig szemtől-szembe állítani mindent, de ugyanabba az irányba kell néznetek. Azok a dolgok, amelyek fontosak neki, lehet hogy neked semmit sem jelenteken. Ez azért van, mert ő nem nő, hanem férfi. Hála az égnek, nem igaz? Győződj meg róla, hogy mindketten ugyanazon cél felé néztek. Maradj mellette, akármit hoz az élet.

11. Imádkozz. Imádkozz vele együtt. Imádkozz érte. Szüksége van a lelki támogatásra. Háború folyik a férfiak ellen a mi kultúránkban. A tévében, a könyvekben, a filmekben, bárhová fordulunk. A férfiakat degradálják és egy szappanopera bohóc szintjén kezelik. Nehéz jó és erkölcsös férfinak lenni ezekben a napokban. Ők vannak támadás alatt. Vezess ellentámadást a lehető legjobb módon, imával.

12. Add neki a csend ajándékát. Tudod, ha megkérdezed tőle: “Mire gondolsz most éppen?”, erre azt mondja: “Semmire.” Hát, tudod mit? Tényleg ezt jelenti. Míg a nők állandóan agyalnak, a férfiagy másképp működik. Képesek ülni szépen csendben, és nem gondolni semmire. Ez egy ajándék számukra, kikapcsolódás a napi felfordulásból. Oszd meg a csendet vele. Nincs beszéd, csak csendes együttlét. Hadd élvezze, hogy ott vagy anélkül, hogy bármit kérnél tőle. Összegömbölyödni mellette a kanapén vagy az ágyban, és csak ott lenni. Ez persze sokszor visszavezet a 4. ponthoz. Mert ha ő nem is gondol semmire, a szex jár valószínűleg a fejében!

Angol nyelvű forrás

Létrehozva 2014. július 3.