25 mód, hogy kifejezd férjednek megbecsülésedet

A cselekedetek többet fejeznek ki mint a szavak. Mondhatod, hogy tiszteled a férjed, de nehezen fogja elhinni hacsak viselkedésed nem igazolja.

Hogy néz egy élet, amelyben kifejezed a megbecsülést? Itt 25 tanács olvasható, mely segít, hogy egy szó nélkül kifejezd megbecsülésed. Ha szokásoddá teszed azokat a dolgokat, amelyeket itt olvasol, legközelebb, amikor kifejezed megbecsülésed, nem fog gondolkodni, hogy tényleg úgy gondolod-e.

  1. Válaszd az örömöt!

    Igaz a mondás: egy boldog feleség felér egy boldog élettel. Kérlek ne használd a rossz hangulatod arra, hogy manipuláld a férjedet, hanem örvendj mindig, mert ez a legjobb dolog, amit tehetsz. (1Tesz 5,16; Fil 4,4)

  2. Tiszteld kívánságait!

    Vedd latba azokat a dolgokat, amelyeket férjed fontosnak tart. Tedd elsődleges helyre azt, ami számára a legtöbbet jelenti, legyen ez az, hogy kész vacsorával várod mire hazaér a munkából vagy hogy tisztán tartod a házat, vagy hogy határt szabsz a számítógép előtt töltött időnek. Ne kelljen kétszer kérnie! (Fil 2,4)

  3. Add meg neki a teljes figyelmedet!

    Tudom, hogy a nők mesterei annak, hogy egyszerre több dolgot is csinálnak, de ha a férjed szól hozzád, tégy félre más feladatokat, nézz a szemébe és hallgasd meg, amit mond, azzal a céllal, hogy megértsd szavait és emlékezz rájuk.

  4. Ne szakítsd félbe!

    Voltál már olyan ember közelében, aki nem engedte, hogy befejezd a mondatodat? Ez könnyen bosszantóvá válhat. Még ha azt gondolod, hogy már tudod, hogy mit fog mondani a férjed, az, hogy megengeded neki, hogy elmondja anélkül, hogy a mondat felénél közbe vágnád, kifejezi mind a tiszteltedet, mind az udvariasságodat.

Az írás elovasható itt.

Létrehozva 2014. február 9.