Európai Parlament – a magzatok védelméért

A Magyar Katolikus Családegyesület Elnöksége levélben fordult az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága magyar képviselőihez. Levelüket változtatás nélkül közöljük.

 

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Az Európai Parlament ez év október 22-én megtárgyalta A Szexuális és Reproduktív Egészség és Jogok című jelentéstervezetet (előterjesztője Edite Estrela portugál szocialista képviselő), majd úgy határozott, hogy átdolgozásra visszaküldi a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának. A Bizottság meglepő gyorsasággal napirendre tűzte, így soron következő, nov. 25-26-i ülésén újra megvitatatja, és jóváhagyásra az Európai Parlament decemberi ülése elé terjesztheti.

A Magyar Katolikus Családegyesület elnöksége október 18-án levelet intézett az Európai Parlament magyar képviselőihez, amelyben felhívta figyelmüket arra, hogy a jelentéstervezet nincs összhangban sem az EU, sem az egyes tagállamok jogrendjével, amikor nem veszi figyelembe a szubszidiaritás alapvető elvét, valamint a lelkiismereti szabadsághoz való alapjogot. Súlyos hiányossága továbbá, hogy nincs tekintettel minden emberi személynek az élethez való alapvető jogára, és kizárná a szülőket gyermekeik szexuális érdeklődésének felügyeletéből. Ellentmondásos, hogy az „abortuszhoz való jogról” beszél, noha semmilyen jogerős európai vagy nemzetközi dokumentum nem deklarálja az „abortuszhoz való jogot”.

A teljes levél elolvasható itt.

Létrehozva 2013. november 20.