Egyéves a Militia Christi blog

Szeretettel köszöntjük az egyéves fennállását ünneplő blogot és annak íróját – az összefoglaló is tanulságosra sikeredett. A szerk.

“Hosszú távú célom, hogy a világi információforrások közé kerülhessen egy katolikus hang is: a modern sajtóapostolok nagy kihívása, hogy kellően humoros, érdekes és emellett pedig egyáltalán ne bigott katolikus médiát kínáljanak az internetezők számára. A modern telekommunikációs evangelizáció véleményem szerint főleg a fiatal hívőkre és az igen lelkes neofitákra (új betérőkre) marad, akik egyházi segítség, sokszor még papi támogatás nélkül is kell, hogy dolgozzanak.

Megbénítja a cselekvést minden kétely és az is, ha engedélyre, támogatásra várunk. Önállóan, saját erőből kell dolgozni, lehetőség szerint pedig összefogni, de mindezt ugyanazért a célért: hogy katolikus tájékoztatás is létezzen. Nem magunknak, a saját kedvünkre vagy üdvözülésünkre kell dolgoznunk, hanem a lelkekért, amelyekhez eljuthatnak a soraink. A személyünk épp ezért lényegtelen, ami fontos, hogy ellenszolgáltatást nem remélve, egyféle adományként tekintsünk az online felületekre, melyeket létrehozunk.

Ezt tudnám üzenni mindazoknak, akikkel egyszer talán összefogunk, és valóban értékelhető katolikus online médiaterméket hozunk létre. Az űr hatalmas, s itt-ott remek szigetek töltik ki a vákuumot, de tudomásul kell venni, hogy ezekben az években, a szemeink előtt formálódik az egyház, tanulja meg elhagyni a materiális templomfalakat, és jelenik meg a virtuális templomokban: a helyeken, ahol Krisztust hirdetik jellemzően fiatal, esetlen és gyakran igen gyarló hívek.”

További részletek az egyéves működésrőll itt.

Létrehozva 2013. október 24.