Gabriele Kuby és a globális szex forradalma

 

Nagyon jó összefoglalót közöl  a Magyar Kurír a német szociológusnővel készített interjúról. A cikk végén  két valódi gyöngyszem: két magyar nyelvű mű a szerzőtől. A szerk.

A globális szexuális forradalomról szóló kötet Kuby 2006-ban megjelent, A nemek forradalma című könyvének folytatása. „2012. szeptember 30-án személyesen adhattam át a kötetet XVI. Benedek pápának, aki azt mondta: ‘Köszönöm Istennek, hogy Ön beszél és ír’” – mondta el a szerző. 

Az új könyv alapgondolata az, hogy a szexualitás normáinak felrúgása a kultúra összeomlásához vezet, mert – mint az 1948-as Emberi Jogok Nyilatkozata kimondja – a társadalom alapegysége a család; a család felvirágzásához pedig bizonyos alapvető erkölcsi feltételek szükségesek. Korunk csúcsértéke a „szabadság”, és ennek részeként „adták el” az embereknek a szexuális szabadosságot. Ám ha egy kultúrában eltűnik az önzetlen szeretet, és az emberek pusztán igényeik kielégülésének eszközét látják egymásban, akkor minden téren általánossá válik mások kihasználása, ameddig csak kinek-kinek a hatalma engedi. Mindez társadalmi káoszhoz vezet, amit egyre erősebb állami kontrollal lehet csak megfékezni – mutat rá az interjúban Kuby.

A világ mai társadalmi válságának okát a szerző az 1968-as kulturális forradalom globalizálódásában látja. A polgári származású, fiatal értelmiségiek által elindított forradalmi áramlat a kommunizmus, a radikális feminizmus, a „szexuális felszabadítás” és a frankfurti iskola filozófusainak eszméiből táplálkozott, és azt hirdette, hogy a szexualitás „felszabadítása”, azaz az erkölcsi korlátok ledöntése elnyomástól mentes társadalmat eredményez. 

Amikor az értelmiségi aktivisták rájöttek, hogy a tömegekkel nem tudják elfogadtatni ezt az ideológiát – folytatja Kuby –, elindultak az intézmények felé, és hatalmi pozíciókat foglaltak el a politikában, a hírközlésben, az egyetemeken és az igazságszolgáltatásban. Így ma olyan intézmények valósítják meg az 1968-as célkitűzéseket, mint az ENSZ, az Európai Unió és a baloldali kormányok – sőt olykor egyes „konzervatívok” is –, a vezető sajtóorgánumok hathatós támogatásával

A globális szexuális forradalmat globális cégek (Amazon, Google, Microsoft), nagy alapítványok (Rockefeller, Guggenheim), dúsgazdag emberek (Bill és Melinda Gates, Ted Turner, George Soros, Warren Buffett) és civil szervezetek (pl. a nemzetközi Planned Parenthoodszületésszabályozási szövetség és az International Lesbian and Gay Association nemzetközi homoszexuális egyesület) támogatják. Valamennyien a legfelső hatalmi szinteken működnek, hatalmas anyagi erőforrásokkal. S valamennyiük egyetlen közös érdeke: a Föld népesedési ütemének csökkentése. Abortusz, fogamzásgátlás, homoszexuális propaganda, a család lerombolása – mind ezt az egyetlen célt szolgálja.      

Gabriele Kuby: ONLY YOU – Adj esélyt a szeretetnek!

Gabriele Kuby: A nemek forradalma

Létrehozva 2018. november 23.